Átvilágítják a budapesti múmiákat

Rejtélyes videófelvétel került fel a Szépművészeti Múzeum Facebook-oldalára. Az intézmény Egyiptomi Osztályán különleges program indult. Kedden hozzák nyilvánosságra a részleteket. Azt nem árulták el, hogy hol készültek a felvételek, a Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a SOTE-n.

2011. március 29., 14:41

A Szépművészeti Múzeum a saját Facebook-oldalára hétfőn tett fel egy rövid bejegyzést arról, hogy különleges program indult az Egyiptomi Osztályon, amelynek részleteiről kedden tájékoztatják a sajtót és teszik fel a tudnivalókat az intézmény honlapjára. A közösségi portálra azonban már felkerült egy másfél perces videófelvétel. A képeken először az látszik, hogy a múzeum dolgozói műszerekkel vizsgálják és fényképezik a Szépművészeti Múzeum múmiáit. Az egyiket gondosan becsomagolják, egy ládába teszik, és az éj leple alatt egy furgonnal elszállítják valahová.

A videó szerint egy egészségügyi intézményről lehet szó, hiszen a múmiát egy kórházi gépbe fektetik, és felvételeket készítenek róla. A Független Hírügynökség értesülései szerint a felvételek a SOTE egyik épületében készültek. A videó a Szépművészeti Múzeum Facebook-oldalán és a YouTube videómegosztó portálon is látható: