Felfüggesztették a magyar energiaital gyártását

A B-vitamin hiány miatt felfüggesztik a gyártást a magyar energiaital gyárban. A leállás 2-3 hétig is eltarthat.

2024. október 15., 15:51

Szerző:

Amint arról korábban a 168.hu is beszámolt, komoly B-vitamin hiány sújtja Európát. Ennek következtében a HELL ENERGY Magyarország Kft. 2024. október 17-től legfeljebb 2-3 hétre felfüggeszti a B-vitaminokat is tartalmazó HELL energiaital gyártását – adta hírül a Tények.

A B-vitaminok létfontosságúak a gyógyszeripar és az élelmiszeripar számára, amelyek egyes részei most komoly kihívásokkal néznek szembe.

Hiány fenyegeti például a B12-vitamint is, amely hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyártási szünetet a lehető legrövidebbre csökkentsük, és minimalizáljuk annak hatásait. A leállás kizárólag a HELL energiaitalokat érinti, portfóliónk többi terméke – mint az Ice Coffee, XIXO és FloeWater – zavartalanul elérhető lesz. Köszönjük partnereink és vásárlóink megértését! – áll a vállalat közleményében.

Ez az oka a vitaminkészlet hiánynak

Sajtóinforműciók szerint a BASF ludwigshafeni üzemében történt júliusi robbanás is közrejátszat az ellátás zavarában. Az üzemben jellemzően az A- és E-vitamin gyártására összpontosítottak, de a robbanás miatt bekövetkező termelési fennakadások közvetett hatással lehetnek a B-vitamin piacra is. Az A, valamint E-vitaminok alternatív forrásokból is beszerezhetők, viszont a B-vitaminok gyártása jóval komplexebb, speciális létesítményeket és technológiát igényel, emiatt könnyebben alakulhat ki hiány is belőle.

A B-vitamin pótlása – többek között – nagyon fontos, hiszen az idegrendszert és a mentális egészséget is támogatja, arról pedig már nem is beszélve, hogy az ételek energiává alakításában is segít. A B-vitaminok megtalálhatók a vitaminkészítményekben, de az energiaitalokban, illetve a vitaminokkal dúsított italokban is, amiket naponta rengetegen fogyasztanak. A hiány éppen ezért súlyosan érintheti ezen termékek gyártóit, de a gyógyszertárak és a kórházak is bajban lehetnek. A vitaminkészítmények esetében egyébként az árak már most emelkednek, a készletek pedig gyorsan fogynak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

15:04

A MÁV fiatalnak nevezhető Siemens Desiro motorvonatainak 38 százaléka nem közlekedik a karbantartás elmaradása miatt. A MÁV szerint kereskedelmi zavarok vannak a háttérben, Vitézy Dávid szerint viszont Lázár János jóvoltából összeomlott a karbantartás is.