A nők foglalt férfiakra vadásznak?

Egy nemrégiben végzett kutatás bizonyítottnak látja, hogy a nők előszeretettel vesznek célba olyan férfiakat, aki már párkapcsolatban élnek.

2011. április 3., 19:25

Az Oklahoma Állami Egyetem kutatói a „férfiak elorzásának” nevezték el ezt a jelenséget. A Journal of Experimental Social Psychology-ban ismertetett kutatás során a résztvevőknek közepesen vonzó külsejű férfiak és nők fényképét mutatták meg. A résztvevők felének azt mondták, hogy az illető férfi egyedülálló, a többieknek pedig azt, hogy foglalt. Dr. Melissa Burkley és Jessica Parker kutatók azt figyelték meg, hogy azok közül, akik úgy tudták, hogy a képen szereplő férfi kapcsolatban él, 90% mutatott érdeklődést.

Azok közül, akiknek azt mondták, hogy egyedülálló, csak 59% szeretett volna vele megismerkedni. „Az eredmények arra utalnak, hogy az egyedülálló nők jelentősen nagyobb érdeklődést mutatnak olyan férfi iránt, aki kevéssé elérhető számukra. Ez azért lehet így, mert a kapcsolatban élő férfi már kimutatta képességét az elköteleződésre, vagyis más nők már előminősítették” – idézte a kutatókat a Telegraph, akik azt is megjegyezték, hogy a férfiak nem mutatnak eltérő érdeklődést a foglalt és egyedülálló nők irányában. Az eredmények szerint csak az egyedülálló nők részesítik előnyben a foglalt célpontokat.