Halottak is vannak a szörnyű időjárás miatt

Helyi lakosok szerint a helyzet kétségbeejtő, és a napokban áradások is lesznek.

2022. február 7., 11:57

Szerző:

A Madagaszkárra szombaton lecsapó trópusi ciklon legalább hat halálos áldozatot követelt, és közel 48 ezer embernek kellett elhagynia lakóhelyét. A vasárnap kiadott előrejelzések szerint a Batsirai ciklon a heves esőzések miatt további áradásokat fog okozni. – írja az Euronews

A sziget egyik legsúlyosabban érintett helye Mananjary városa. A ciklon mindössze tíz kilométerre ért partot 235 km/h-s széllökésekkel. Az ottani lakosok szerint a helyzet kétségbeejtő. 

A közeli Manakara és Nosy Varika városok lakói arról számoltak be, hogy a ciklon széles körű károkat okozott: a házak tetejét lefújta, fákat és villanyoszlopokat döntött ki, az utakat járhatatlanná tette és sok területet elárasztott. A Batsira-i névre keresztelt ciklon újabb csapást mért Madagaszkárra, a világ egyik legszegényebb országára. A múlt hónapban a szigetet már súlyosan érintette az Ana trópusi vihar, amely mintegy 60 ember halálát okozta.

(Kiemelt képünk: Egy férfi ül egy padon a Batsirai ciklon átvonulása után kidöntött és kidőlt fák között Antsirabe központjában egy közkertben 2022. február 6-án. Fotó: RIJASOLO / AFP)