Svédországban lövöldöztek, Dániában robbantottak az izraeli nagykövetség épületének közelében

Kedd este a svéd és dán izraeli nagykövetség épületénél is be kellett avatkoznia a rendőrségnek.

2024. október 2., 09:43

Szerző:

Kedd este a svéd rendőrség elbarikádozta a stockholmi izraeli nagykövetség környékét, miután lövések találták el az épületet – adta hírül a Hárec alapján a 24.hu

Stockholmban lövöldöztek az izraeli nagykövetség épületénél

A rendőrök golyók által okozott lyukakat találtak a nagykövetség ablakain. A nagykövetség közelében a támadók által használt fegyvereket és lövedékhüvelyeket is találtak. A rendőrség szerint nem fogtak el gyanúsítottakat.

Az izraeli külügyminisztérium közlése szerint senki sem sérült meg, minden alkalmazott biztonságban van. A nagykövetséget az elmúlt hetekben biztonsági okokból zárva tartották. Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az izraeli lapnak hétfőn adott interjút, amelyben azt mondta, hogy országa felkészült minden zsidó vagy izraeli célpont elleni támadási kísérletre.

 Dániában robbanások történtek az izraeli nagykövetség közelében

A Reuters azt írja a dán rendőrség beszámolója alapján, hogy két robbanás történt Izrael nagykövetsége közelében. 

A koppenhágai rendőrség jelenlegi információi szerint a robbanásokban senki sem sérült meg és egyelőre vizsgálják, milyen kapcsolat lehet az izraeli nagykövetség és az incidens között.

„Két robbanás miatt vagyunk a Strandagervej/Lundevangsvej régióban. Senki sem sérült meg, a helyszínen előzetes vizsgálatokat végzünk”

– írta X-en a koppenhágai rendőrség.

Amint arról a 168.hu is beszámolt, kedden este Irán ballisztikus rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadás előtt néhány perccel fegyveresek járókelőkre nyitottak tüzet kedden Tel-Aviv Jaffa kerületében, az izraeli rendőrség első hivatalos közlései szerint a feltételezett terrortámadásban négyen életüket vesztették és nyolcan megsebesültek. A fegyveres és késes terrortámadás egyik áldozatát már azonosították. Ő Shahar Goldman, aki tavaly házasodott, és hivatásos táncos volt. 

(Kiemelt képünk: A rendőrség biztosítja a stockholmi izraeli nagykövetség közelében lévő területet egy feltételezett lövöldözés után 2024. október 1-jén. Fotó: Anders WIKLUND / TT NEWS AGENCY / AFP)
.