Újabb milliomosokat avattunk: mutatjuk az ötöslottó e heti nyerőszámait

Közel hat milliárd forint volt a tét az ötöslottón.

2024. október 6., 09:33

Szerző:

Kihúzták az ötöslottó 40. heti nyerőszámait. Ezúttal közel hat milliárd, egész pontosan 5,935 forint volt a tét, amit sajnos ezúttal sem vittek el. Ugyanakkor négyesből ismét akadt bőven, szóval sokan örülhettek a sorsolás után. 

Ezek voltak az ötöslottó 40. heti nyerőszámai 

  • 20
  • 44
  • 72
  • 73
  • 82

Nem volt telitalálat, de...

Telitalálat ezúttal sem volt, szóval a milliárdos főnyereményt senki nem vihette haza, de négyes ezúttal is akadt bőven, szóval ezen a héten is többen milliomosok lettek. 

  • a 4 találatos szelvényből 17 darab volt, az ő nyereményük egyenként 3 845 610 forint;
  • a 3 találatos szelvényből 2162 darab született, az ő nyereményük szelvényenként 33 120 forint;
  • a 2 találatos szelvényből 71 922 darab volt , az ő nyereményük egyenként 3765 forint.

Mivel telitalálat nem volt, így a jövő heti várható főnyeremény 6,222 milliárd forint lesz.

Ezek az Ötöslottó szabályai

Az Ötöslottó játékban 90 számból kell 5-öt kiválasztani. A cél az, hogy minél többet eltaláljunk a hetente sorsolt 5 nyerőszám közül. Ez akkor jár pénznyereménnyel, ha legalább 2 találatunk van egy mezőn, a főnyereményt az 5 találat jelenti. Játszható saját számokkal és gépi formában, véletlen számokkal. Szelvényünket feladhatjuk 1 vagy 5 hétre is. Egyhetes játéktípus esetén csak a soron következő sorsolásra, öthetes játék esetén a következő 5 sorsolásra lesz érvényes a játékunk. További fontos tudnivaló, hogy egy alapjáték ára: 400 forint. A fizetendő összeg tehát ennyi, szorozva az alapjátékok számával szorozva a hetek számával. Normál játék esetén egy szelvényen maximum 20 számmező játszható meg. A kombinációs játék és az okoskombinációs játék részvételi díja az alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata.

Nagyobb nyeremény, nagyobb játékkedv 

Egymilliárd forintos jackpotnál még nem látunk növekvő játékkedvet. Egy- és hárommilliárd között már megjelennek azok a játékosok, akik esetleg több mezőt váltanak ki, 3 milliárd forintos jackpot felett pedig megfigyelhető egy lélektani hatás, ilyenkor már nemcsak több mezőt játszanak játékosaink, hanem jelentősen bővül a számuk is. 4 milliárd forint körül pedig már megjelennek a szerencsejáték-vadászok, például az ukrán–román–szerb határon a turisták

– részletezte korábban az elérhető főnyeremény nagyságának hatásait a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mager Andrea.

Halmozódó nyeremény

A nagy nyereményhalmozódáson nagyot nyert az állami szerencsejáték-vállalat: míg 2022-ben nem volt extrém főnyeremény-halmozódás, az elmúlt időszakot több is jellemezte. 2023-ban áprilisban húztak ki egy kiemelkedő jackpotot, ez 4,57 milliárd volt, ezt követően nagyon hamar elindult egy újabb halmozódás, aminek a végeredménye, hogy 2024 februárjában, 29 hét halmozódás után megérkezett minden idők legmagasabb ötöslottó-jackpotja. Ez több mint 6 és fél milliárd forint volt, de a halmozódási hatás már 2023-ban elkezdődött. Összességében ezek miatt egy hatalmas erejű halmozódás jellemezte a tavalyi évet, de ahogyan azt fentebb is írtuk a jövő héten is már közel 6 milliárd forint keresi majd a gazdáját.