Ötös lottó: Aki jó helyre húzta a ikszet, mára milliomos

Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait. Elő a szelvénnyel!

2024. június 9., 15:28

Szerző:

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 23. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:


Nyerőszámok:

19 (tizenkilenc)
41 (negyvenegy)
60 (hatvan)
77 (hetvenhét)
81 (nyolcvanegy)

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;
4 találatos szelvény 24 darab, nyereményük egyenként 2 085 045 forint;
3 találatos szelvény 2155 darab, nyereményük egyenként 25 430 forint;
2 találatos szelvény 61 772 darab, nyereményük egyenként 3355 forint.

Joker: 525000

A várható főnyeremény így már 3,03 milliárd forint.

Ha nő a főnyeremény, nő a játékkedv


„Egymilliárd forintos jackpotnál még nem látunk növekvő játékkedvet. Egy- és hárommilliárd között már megjelennek azok a játékosok, akik esetleg több mezőt váltanak ki, 3 milliárd forintos jackpot felett pedig megfigyelhető egy lélektani hatás, ilyenkor már nemcsak több mezőt játszanak játékosaink, hanem jelentősen bővül a számuk is. 4 milliárd forint körül pedig már megjelennek a szerencsejáték-vadászok, például az ukrán–román–szerb határon a turisták” – részletezte az elérhető főnyeremény nagyságának hatásait a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mager Andrea.

A nagy nyereményhalmozódáson nagyot nyert az állami szerencsejáték-vállalat: míg 2022-ben nem volt extrém főnyeremény-halmozódás, az elmúlt időszakot több is jellemezte. 2023-ban áprilisban húztak ki egy kiemelkedő jackpotot, ez 4,57 milliárd volt, ezt követően nagyon hamar elindult egy újabb halmozódás, aminek a végeredménye, hogy 2024 februárjában, 29 hét halmozódás után megérkezett minden idők legmagasabb ötöslottó-jackpotja. Ez több mint 6 és fél milliárd forint volt, de a halmozódási hatás már 2023-ban elkezdődött. Összességében ezek miatt egy hatalmas erejű halmozódás jellemezte a tavalyi évet.

(Fotó: Szerencsejáték Zrt. Facebbok oldala)

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.