Ötöslottó nyerőszámok legérdekesebb statisztikáiról

Az Ötöslottó nyerőszámok már több mint 65 éve tartják izgalomban a magyar lottózókat, akik türelmetlenül várják minden hetén, hogy kiderüljön, végre megütötték a főnyereményt. Nemrég két szerencsésnek is sikerült mind az öt nyerőszámot eltalálnia, és az évek során már többen is voltak így. A nyerés természetesen a szerencsén múlik, ám vannak olyan megszállott lottózók, akik a szisztémájuk kialakításához a statisztikai adatokat is figyelik. Persze nincs rá garancia, hogy ők aztán nyernek is, de érdekes kérdés, hogy mi mindent tudhatunk meg a statisztikák alapján.

2023. május 25., 12:22

Szerző:

Az Ötöslottóval foglalkozó weboldalak, sőt, maga a Szerencsejáték Zrt. is rengetegféle statisztikát vezet a nyerőszámokkal kapcsolatban. A következőkben utána járunk a leggyakrabban és legritkábban kihúzott nyerőszámoknak az Ötöslottón, de azt is kiderítjük, hogy mely számok került a legrégebben kihúzásra.

Mely számok kerülnek leggyakrabban kihúzásra?

Az Ötöslottó nyerőszámai véletlenül generáltak, tehát külső tényező nem befolyásolja őket, csak a szerencse. Ugyanakkor vannak olyan számok, amik valamilyen oknál fogva (valószínűleg a véletlennek köszönhetően) gyakrabban kerülnek kihúzásra, mint mások. A leggyakrabban kihúzott Ötöslottó nyerőszám a 3, amelyet eddig 229-szer sorsoltak ki. A 15 eddig 221-szer kerül kihúzásra, a 75 219-szer, az 1 217-szer, a 29 és a 42 pedig 214-szer. Több mint kétszázszor kihúzott szám a 13, a 86, a 66, a 12, a 77, a 10, az 55, a 4, az 56, a 76, a 18, a 47, a 22, a 72, a 73, a 24, a 71 és a 41 is.

Természetesen arra is van statisztika, hogy mely számok kerültek eddig legritkábban kihúzásra. Ezek azok az 5-ös lottó nyerőszámok, amelyeket eddig a legkevesebbszer sorsoltak ki: 88, 63, 87, 80, 82. Persze ez nem jelenti azt, hogy a gyakran kihúzott számokat kellene megjátszanunk, vagy azt, hogy a ritkán húzott számokat ki kellene hagynunk a nyerőszámaink közül. Sokféle szisztéma létezik, egyesek pont a ritkán húzott számokat játsszák meg, mert abban bíznak, hogy mivel ritkán szerepelnek ezek a számok az Ötöslottó nyerőszámai között, akkor nagyobb esély van rá, hogy majd most „sorra kerülnek”. Megint mások csak a gyakran húzott számok közül válogatnak.

Nyert a már a kombinációnk? Meg lehet ezt tudni egyáltalán?

Persze az Ötöslottón nem egy számot kell eltalálunk, hanem mind az ötöt. És lehet, hogy egy szám gyakran kerül kisorsolásra, nincs rá garancia, hogy a gyakran húzott számok egyazon héten lesznek kisorsolva. Hogy ezt honnan tudhatjuk? Természetesen onnan, hogy létezik olyan kalkulátor, amely segítségével meg tudjuk nézni, hogy a kombinációnk, mellyel épp játsszunk, vagy gyakran játszani szoktunk eddig mekkora eséllyel nyert, ha nyert egyáltalán. És bizony a leggyakoribb számok, a 3, 15, 75, 1, 29 a statisztikák alapján eddig csak két, maximum három találatot jelentett volna a számunkra, bár azt hozzá kell tenni, hogy meglehetősen sokszor.

Ugyanakkor a legkevesebbszer húzott számokkal bár ritkábban, de akkor is számíthattunk volna többször is két találatra. Persze, aki kíváncsi nyugodtan nézze meg, hogy a kombináció, amit gyakran megjátszik, milyen nyereménnyel kecsegtettek az Ötöslottó közel 70 éves történelme során. A nyerési esélyeink ettől nem nőnek meg, de mindenképpen izgalmas utána nézni, hogy mennyit nyerhettünk volna az évek során.

A legrégebben kihúzott számok

És ha már leggyakoribb és legritkább Ötöslottó nyerőszámoknál tartunk, érdekes statisztikai adat az is, hogy mely számok azok, amiket már régóta nem láthattunk az 5 lottó nyerőszámai között. A 23-as számot például 2021.01.16-án sorsolták ki utoljára, azóta nem szerepelt a nyerőszámok között. Hasonlóan régen láthattunk a nyerőszámok között a 89-et, amelyet2021.09.18án húztak ki, illetve a 29 és 69 számokkal sem nyert senki 2021.11.06. óta.

Ha az aktuális nyerőszámokra vagyunk kíváncsiak, a Szerencse Zrt. oldalától a Pénzkalauz oldaláig számos helyen utána járhatunk, ahogyan a Joker nyerőszámoknak is. Az Ötöslottó nyerőszámok eltalálásához sokféle stratégia és szisztéma létezik, de igazából nem kell hozzá más, mint egy jó nagy adag szerencse.

(x)