Idegen fémtárgy zuhant a falura - videó

Nem kis fejtörést okozott az orosz tudósoknak az a 200 kilós fém test, mely nemrég zuhant le egy eldugott szibériai faluban. A jelenlegi információk szerint az ezüstszínű objektum nem rakétadarab, nem is az űrkorszak korai szakaszából visszamaradt űrszemét, nem is köthető az űrprogramhoz. Egyesek földönkívüli civilizáció által készített űreszköz darabkájának vélik.

2012. március 23., 05:45

A furcsa fém objektumra a Moszkvától három időzónányira fekvő aprócska Otradnensky falu közelében bukkantak - írja a

stop.hu. A helyiek állítása szerint a közel két méter átmérőjű fémtest az égből hullt alá, a jelek szerint erős titániumból készült. Elmondták, még 2011 decemberében fura hangokat hallottak az erdőből, de az egyelőre megmagyarázhatatlan tárgyra csak néhány napja bukkantak - írta a Daily Mail hírportál. Jurij Bornyakov, a helyszínre érkező mentőszolgálat vezetője elmondta: az objektum körül és benne is megmérték a sugárzást, de a műszerek nem mutattak semmit.

Hogy mi is lehet a Szibériában feltűnt tárgy? Felmerült az a lehetőség, hogy egy balul sikerült kazahsztáni rakétaindítás vagy műhold maradványai zuhantak le, de ezt az illetékesek tagadják. Az orosz sajtó a fragmentumot úgy emlegeti, mint egy lehetséges idegen űrhajó darabkáját, de ez a feltételezés sem nyert bizonyítást eddig. A roncsdarabot, melyet a faluból ismeretlen helyre szállítottak, az orosz űrügynökség, a Roscosmos szakértői fogják vizsgálni.

A furcsa titánium tárgyról készült videó: