Djokovics most Kaliforniába megy házhoz a kiutasításért

Továbbra sem tudni, hogy oltott-e vagy nem, de azért megpróbálkozik bejutni Amerikába.

2022. február 10., 11:29

Szerző:

Az Ausztráliából tizenkét napos huzavona után kitoloncolt Novak Djokovics is szerepel a jövő hónapban kezdődő kaliforniai Indian Wellsben megrendezendő ATP-verseny nevezési listáján, írja a Blikk

Ez ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy feltétlen könnyű dolga lesz a beutazással a szerb játékosnak, tekintve hogy a külföldi, repülővel érkező utasoknak tavaly november óta – kevés kivételtől eltekintve – be kell oltaniuk magukat, és a járatokra való felszállás előtt igazolást kell bemutatniuk. A verseny szervezői egy közleményt is kiadtak az ügyben, azonban az egyértelmű állásfoglalás elmaradt:

„A játékosokra vonatkozó irányelveket a WTA és az ATP által meghatározott protokollok, valamint az Amerikai Egyesült Államok által az országba belépő nemzetközi utazók oltási státuszára vonatkozóan meghatározott korlátozások szabályozzák. A játékosok számára a WTA és az ATP által meghatározott irányelvek az irányadók” – írják.

Djokovics eddig ötször tudott nyerni Indian Wellsben, és egyelőre tagja az igen erős mezőnynek, amelyben ott van a 2022-es Australian Open-győztes Rafael Nadal, valamint a top 10-ben szereplő Daniil Medvegyev, Alexander Zverev és Stefanos Cicipasz is. Az Indian Wells-i torna március 9-20. között zajlik.

(Kiemelt kép: David Gray / AFP)