Lovatok van, nem tökötök

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

2022. október 25., 16:45

Szerző:

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei ahelyett, hogy végre lett volna bátorságuk egyáltalán beszámolni a tanártüntetések fejleményeiről és követeléseiről, inkább ismét egy fiatal lányt tűztek céltáblájukra: Pankotai Lilit. Mondván: olyan csúnya szavakat használt vasárnap, amikor megszólalt a tanártüntetésen. A Magyar Nemzet mértéktartóan a címlapján foglalkozik a gimnazista szövegével és annak következményeivel, de a Mandiner sem volt rest számos anyagot szentelni a történteknek.

Az jól látszik, hogy a kritikus gondolkodást, szövegértést, valamint a szövegértelmezést sem sikerült elsajátítaniuk, ijedtükben inkább Pankotai Lilit gyalázzák. Hol finoman, hol durvábban. A szervilizmus magasiskolája. (Sejthetjük, mennyire fáj az úri rétegnek a káromkodás. Bayer Zsolt szövegeit csak kesztyűben olvassák.)  Azon már meg se lepődjünk, hogy a kórusban ugyanazt károgóknak fogalma sincs a slam poetry, mint műfaj, szabályairól és hagyományairól. Az állampárti jó ízlés nevében nem értik, nem érthetik a kis hölgy pazar szövegét. Ha másképp lenne, akkor a szöveg jelentésén is el kellene gondolkodniuk. Ezt pedig régóta nem teszik, nem is tehetik. Ilyen a szolgaság természete. Félnek a bátrak, akiknek nyilvánvalóan arról sincs tudomásuk, hogy az obszcén szavak használata mikor, milyen szövegkörnyezetben megfelelő, ildomos.

„Legyetek bátorok”, ha egyéniséget nem is, de legalább tököt növesszetek.

(Kiemelt kép: Pankotai Lili slam poetry előadása az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetésen a Műegyetem rakparton 2022. október 23-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Horoszkóp

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.

 

London, 1997. augusztus 31, vasárnap. Hogyan tudtad meg?  Ezt kérdeztük egymástól. Diana és Dodi autóbalesete 25 éve, vasárnap hajnalban történt, amikor az európaiak nagy többsége ágyban volt és aludt.