Kishírek

2019. április 8., 17:01

Szerző:

 Karikatúravita  „Szomszéd országok még a mi médiánkba is beavatkoznak, és azt szeretnék, ha a kormányunk megvédené a magyar kabinetet a médiánktól” – mondta Marjan Sarec szlovén miniszterelnök pártjának szombati kongresszusán, miután a ljubljanai magyar nagykövet diplomáciai jegyzékben tiltakozott a Mladina nevű hetilap „politikailag felelőtlen címlapja” miatt, amely Orbán Viktort náci karlendítéssel ábrázolta. A magyar nagykövet arra kérte a szlovén külügyminisztériumot, hogy akadályozza meg a hasonló incidenseket. A nagykövet levelet is írt a Mladina szerkesztőségének, amire válaszul ők elkészítették a borító alternatív változatát, amelyen Orbán virággal a kezében, szivárványos zászló alatt vonul szlovén barátaival.

 Rendőrhiány  Több mint háromszáz betöltetlen rendőrjárőri, járőrvezetői és járőrparancsnoki státusz van Budapesten – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából. A BRFK kimutatása szerint a kerületekben összesen 1223 ilyen státusz van rendszeresítve, a betöltött álláshelyek száma azonban csak 920, vagyis a teljes létszámhoz 303 dolgozó hiányzik.

 Aranypánt-díj  Sztojka Edina ápolónő nyerte idén az Aranypánt-díjat. A Roma Sajtóközpont által 2015-ben alapított elismerés az egyik legjelentősebb magyar civil díj: olyan roma embereket jelölnek, akik egyebek mellett a szakmájukban elismerést vívtak ki. Az internetes szavazáson csaknem harmincezer voks érkezett, legtöbb a gyulai ápolónőre. Sztojka Edina az elismerésről azt mondta: „Szeretném, ha ez példa lenne a romáknak. Nincs lehetetlen! Van kiút a szegénységből és a kilátástalanságból.”

 Kálmán Olga visszatér  Facebook-oldalán jelentette be Kálmán Olga, hogy elindult új portálja, a KálmánOlga.hu, ahol a tőle megszokott stílusban és minőségben lehet majd tartalmakat nézni, olvasni.

 Gönczért matricáztak  A Momentum aktivistái a múlt pénteken átmatricázták az Árpád hídi metrómegállót Göncz Árpád városközpontra. Tavaly ugyanis még arról szóltak a hírek, hogy ez a metrómegálló a néhai köztársasági elnök nevét fogja viselni, de ez nem így lett.

 Hétpontos kampány  Orbán Viktor elindította a Fidesz hivatalos kampányát, amelynek során hét pontban foglalta össze a teendőket. Ezek kivétel nélkül a migráció elleni fellépésről szólnak.