Gyerekbántalmazás: kiderült, ezért nem hallgatta még ki a rendőrség a gyereket felrúgó karateedzőt

Garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében. 

2024. július 20., 11:52

Szerző:

Ahogyan arról portálunk is beszámolt a szolnoki kalandparkban úgy felrúgott egy kisfiút az őt kísérő férfi, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt – a felkavaró esetről a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tett közzé videót. A rendőrség most garázdaság miatt folytat eljárást a gyerekbántalmazás ügyében. 

Nyomoz a rendőrség

A szolnoki kalandpark üzemeltetője 2024. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután tudomásukra jutott, hogy a kalandparkban egy férfi bántalmazott egy gyermeket. Az esetről videófelvétel készült, amely azonnal elterjedt az interneten. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A nyomozók haladéktalanul megkezdték a körülmények tisztázását a sértett és az elkövető kilétének megállapítása érdekében. Beszerezték az adatokat, elemezték a kamerafelvételeket és tanúkat hallgattak ki. 

Külföldön van a férfi 

A police.hu tájékoztatása szerint a feljelentést követő napon megállapították a bántalmazott gyermek személyazonosságát, valamint minden kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét is. Az orvosi látlelet és vélemény alapján a kisfiú nem szenvedett súlyos sérülést a bántalmazás kapcsán. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben. 

 

Az anya nem tudott semmit 

A felvételek nyilvánosságra kerülését követően megszólalt a bántalmazott kisfiú édesanyja is, aki elmondta, semmit nem tudott az esetről, azt követően jutott csak tudomására, mi is történt, hogy a videó felkerült az internetre. 

Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam. Odahívtam Rolit, és kérdeztem, hogy mi volt, mondja el nekem. Akkor már elmondta. Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is

– mondta az anya, a karatedző volt barátnője pedig az RTL-nek azt mondta, hogy a férfi lelkileg és fizikailag is bántalmazta őt. 

Orbán Viktor is megszólalt 

A szomorú eset kapcsán Orbán Viktor is megszólalt a kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fejtette ki a véleményét a szolnoki kalandparkaban történt gyermekvántalmazás ügyében.  

Elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás 

– jelentette ki, továbbá hangsúlyozta: a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért, vállalják, hogy vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és arról is, hogy hasznosan töltsék az időt.

„A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni –, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni" – mondta, majd hozzátette: nem fordulhat elő, hogy egy táborban egy felnőtt bántsa a gyerekeket.

 (Kiemelt képünk: képernyőfelvétel a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. videójából)