Botrányos gyermekbántalmazás: felrúgta a kisfiút a kísérő a kalandparkban, mert nem akart felmászni a pályára

A gyerek a bántalmazás hatására a levegőbe repült, a teste átfordult és a fejére érkezett. A felnőtt kísérő magára hagyta a földön mozdulatlanul heverő gyereket. A gyermekbántalmazást a kalandpark dolgozói nem látták, a többi gyerek sírására lettek figyelmesek. Amint meglátták a biztonsági kamera felvételét, feljelentést tettek.

2024. július 17., 14:33

Szerző:

Újabb gyermekbántalmazási ügy borzolja a kedélyeket, ezúttal Szolnokon. Egy másik vidéki településről érkező csoport kísérője volt az a férfi, aki múlt héten úgy felrúgott egy kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy az a fejére esett – tudta meg az rtl.hu a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.-től. Tájékoztatásuk szerint az áldozat jól van már, az elkövető pedig azért bántalmazta őt, mert nem akart felmenni a mászórészre. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást garázdaság vétségének gyanújával.

Sorsára hagyta a bántalmazott kisfiút a kísérő

A szolnoki kalandparkban úgy felrúgott egy kisfiút az őt kísérő férfi, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt – a felkavaró esetről a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tett közzé videót.

A cégtől az rtl.hu úgy értesült, hogy egy másik vidéki településről érkezett az a csoport, amelynek tagja volt a kisfiú, az őt bántalmazó férfi pedig ennek a csoportnak az egyik kísérője volt, tehát nem a kalandpark alkalmazottja.

A helyi dolgozók nem is látták a bántalmazást, ők csak arra lettek figyelmesek, hogy a környéken álló gyerekek hirtelen rendkívül zaklatottak lettek, volt, aki el is sírta magát – írja a lap.

Miután a kalandpark alkalmazottai nem látták, hogy pontosan mi történt, aznap nem is tudták jelenteni az esetet, de később visszanézték a videókat, így akkor már megtették a feljelentést is.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tájékoztatása szerint a kisfiú azóta már jól van. Az rtl.hu megkeresésére az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy az esetnél nem kaptak riasztást, azaz feltehetően nem volt indokolt a mentők értesítése.

A bántalmazás közvetlen előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmenni a kalandpark mászórészére.

A Szolnoki Rendőrkapitányság az rtl.hu megkeresésére azt közölte, hogy nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt a rendőrség nem ad.

A Szolnoki Kalandpark évente több ezer vendéget fogad, ehhez hasonló eset még sohasem történt. Az esetről beszámoló posztjukban azt írták: „Szívesen látunk mindenkit, azt azonban nem gondoltuk, hogy az egyik vidéki csapat látogatása ilyen durva nyomot hagy bennünk. A gyerekekkel érkező felügyelő viselkedése nem elfogadható semmilyen körülmények között. A gyermekbántalmazás minden formáját elítéljük!”

Pottyondy Edina sem hagyta szó nélkül a gyermekbántalmazást

„Odakint most szörnyek járnak. Tegnap bejárta a nyilvánosságot, ahogy egy gyermekcsoport kísérője az egyik gyereket olyan nyugodtan, brutálisan és előre megfontoltan felrúgta, mintha csak a cipőfűzőjét kötötte volna be. Ilyen agresszív fegyelmezés, ilyen vadállati magatartás ritkán kerül nyilvánosságra. De nem lehet azt gondolni, hogy példa nélküli, már csak azért sem, mert még az ott tartózkodó gyerekek sem lepődtek meg. Nem támadt csődület, senki sem rohant segíteni a földön fetrengő kisgyereknek” – írta az Instagram posztjában Pottyondy. 

„A bántalmazás mindennapos. A célkeresztben nők, gyerekek, idősek, gyengék, betegek állnak, és az állami intézményrendszer nem működik. Nem véletlen, hogy máig nem tudjuk, hogy miért és kik kegyelmeztek meg Endre bácsinak, és az sem pech, hogy máig nem történt érdemi változás a gyermekvédelmi intézmények működésében, finanszírozásában. Ez a kormányzat döntése, ez a kormány politikája” 

– fogalmazott az influenszer. 

(Kiemelt képünk: képernyőfelvétel a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. videójából)