Sampon helyett idegméreggel mosta meg a gyerekei haját egy nő

Mind a három gyermek életveszélyes állapotban került kórházba, miután idegméreggel mosdatta meg kislányait egy nő Ópályiban. 

2024. május 13., 11:47

Szerző:

Sampon helyett olyan vegyszerrel mosta meg három kisgyermeke fejét Ópályiban egy nő, amiről kiderült, hogy veszélyes idegméreg. A TV2 Tények úgy tudja, hogy a Mátészalka melletti településen élő anya tetűírtásra használta a szert, de gyerekei percek múlva rosszul lettek. A legkisebb 2 és fél éves kislány hányt és elájult.

„Az anyukája kimosta a haját, próbált vele lemenni a boltba, már visszafele hozta, rosszul volt a gyermek. Már hívtuk a mentősöket, rendesek voltak, jöttek egyből” – ezt mondta a borzalmakról egy szomszéd. Ezután a nő 8 és 12 éves kislányának is gyorsan romlani kezdett az állapota.

Az édesanya nem tudta, hogy veszélyes a szer, amit samponnak használt 

„Itten is Ópályiban, majdnem vagy 20-30 család, aki eztet használja!” – ezt mondta annak a nőnek az ismerőse, aki olyan vegyszerrel mosta meg három kisgyermeke fejét, amiről kiderült, hogy veszélyes idegméreg. A rovarirtó vegyszert csak állatoknál szabad használni, a gyerekek hánytak és elájultak, a legkisebb van a legsúlyosabb állapotban. Az anya szerint a szomszéd adta neki a vegyszert, nem tudta, hogy halálos lehet. Eljárás indult ellene. A nyíregyházi kórház intenzív osztályán kötött ki a három gyerek – írja a Blikk.

@vargaattilaofficial 😮Idegméreggel mosta meg a kislányai haját egy édesanya Ópályiban, a hajtetűket akarta kiirtani‼️Mind a három gyermek életveszélyes állapotban került kórházba. A rovarirtó vegyszert csak állatoknál szabad használni, a gyerekek hánytak és elájultak, a legkisebb van a legsúlyosabb állapotban…😮Az anya szerint a szomszéd adta neki a vegyszert, nem tudta, hogy halálos lehet. Eljárás indult ellene…👀👇🏻 #tv2 #tv2tenyek #tenyek #tv2tények #foryou #hungarytiktok #video #best #foryoupage #foryoubaszeretnemlatni #foryoupageofficiall #hun #fy #fypシ゚viral #fyp #fypシ #híradó #ópályi #idegméreg #életveszély ♬ eredeti hang - Varga Attila Official

Az anya egy olyan állatoknál használt rovarirtóval mosta meg a gyerekek haját, melyet csak a felhasználására megfelelően kioktatott, előzetes orvosi vizsgálaton túljutott személyek alkalmazhatják. Kiderült, hogy a diazinon nevű rovarirtó szert tartalmazó anyagból az anya fél liternyit önthetett a gyerekek hajmosó vizébe. Úgy tudjuk azt mondta, hogy egy szomszéd ajánlotta a vegyszert, aki birkákat tart.  A környékbeliek szerint ráadásul többen használják tetűírtásra ugyanezt a veszélyes anyagot.

 

Ezzel a szerrel a rühös vagy rühgyanús állatokat  fürdetik. Ez a szer nem alkalmazható macskákon, díszmadarakon, baromfiféléken, halakon és méheken, mert súlyos mérgezést okozhat. Egy toxikológus szerint ez a szer bőrön át is felszívódik, és olyan enzimekre hat az emberi szervezetben, amik egy káros anyag lebontásáért felelnek. A disazinon azonban meggátolja ennek az anyagnak a lebomlását, ami felhamozódva súlyos tüneteket okoz. A mérgezésnek az egész testre, az egész szervezetre kiterjedő tünetei vannak. Verejtékezést, görcsöket, de akár légzéskimaradást és halált is okozhat.

A gyerekek szerencsére gyorsan kezelést kaptak, így sikerült megmenteni az életüket, de továbbra is kórházban ápolják őket – számol be a TV2 Tények. A legsúlyosabb állapotban lévő 2 és fél éves kislány meghalhatott volna, ugyanis az idegrendszerre ható méreg a gyerekeknek végzetes lehet, de akár maradandó agykárosodása is lehet a három gyereknek. Az anya ellen eljárás indult életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt.

(Kiemelt képünk forrása: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala)

Magyarország olyan európai uniós elnökségi időszakot szeretne lebonyolítani, amely valóban képes arra, hogy feltámassza és a padlóról felállítsa az Európai Uniót – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szigligetnél tragédia történt: egy férfi belefulladt a Balatonba. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság összeállította a legfontosabb tudnivalókat a tragikus balesetek elkerülése érdekében.