Súlyosan bántalmazott néhány hetes csecsemő ügyében indult eljárás

A csecsemőt eredetileg a Markusovszky-kórházba vitték be, ám az állapota miatt már más egészségügyi intézmények bevonásával ápolják.

2024. április 15., 21:37

Szerző:

Súlyosan bántalmazhattak egy néhány hetes csecsemőt Szombathelynél – írja a vaol.hu. A portál információi szerint a megsérült babát múlt héten vitték be a Markusovszky-kórházba. A lap értesülései szerint életveszélyes sérüléseket szenvedett a csecsemő.

Megkérdezték a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, hogy megtudják mi történt pontosan, miben indítottak nyomozást, és van-e már gyanúsított az ügyben, az alábbi választ kapták.

„A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb információt nem áll módomban adni”

– mondta, Seffer Lilla, a kapitányság szóvivője.

A Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a portál megkeresésére azt közölte, az érintett csecsemőt intézményük szakemberei a felvételt követően ellátták. Ápolását jelenleg már nem a kórház látja el, tekintettel arra, hogy állapota indokolttá tette további hatóságok és egészségügyi intézmények bevonását.

(Kiemelt képünk: Markusovszky Egyetemi Oktatókórház. Fotó: Markusovszky Egyetemi Oktatókórház hivatalos Facebook oldala)