Bántalmazott csecsemő: eljárás indult az anya ellen

Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indult eljárás a vasi anya ellen. A rendőrség igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja az esetet.

2024. április 16., 20:40

Szerző:

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk súlyosan bántalmazott néhány hetes gyermeket vittek be a múlt héten a szombathelyi Markusovszky kórházba. Az intézmény későbbi közlése szerint ápolását már nem a kórház látja el, tekintettel arra, hogy állapota indokolttá tette további hatóságok és egészségügyi intézmények bevonását. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet.


A Népszava információi szerint a rendőrség keddi közleményében azt írja, hogy 2024. április 9-én a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból érkezett bejelentés arról, hogy egy csecsemőt szállítottak be hozzájuk, akin feltehetően bántalmazásból származó sérülési nyomok láthatók.

A nyomozók a beszerzett információk alapján gyanúsítottként hallgatták ki a gyermek édesanyját, aki ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség miatt indult eljárás.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja az esetet és a sérülések keletkezésének körülményeit.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.