A bolgárok alaposan ránk ijesztettek az orosz gáz esetleges megsarcolásával, ám nagyon úgy tűnik, nem is mi voltunk a célpont. Ennek ellenére mégis nyugodtan alhatunk – hogy miért, az máris kiderül, ahogy az is, hogy csökkenhet a Paksi Atomerőmű kapacitása,miközben gázerőművet építeni nem is olyan egyszerű.

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A fenntartható életmód egyre nagyobb közösségeknek válik szívügyévé. A Szabad Terek Hálózata ehhez a törekvéshez kapcsolódik az Étkezz fenntarthatóan 1 hónapon át! – 50 km-es életmódváltó Klímaakció országos kampányával. A Szabad Terek tagjaként a debreceni Művésztér Egyesület is részese a klímakihívásnak, sőt, a debreceni koordinációt is bonyolítják. Az egyesület elnökével, Szabó Krisztával beszélgettünk, aki a program nagykövete is.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt jogerősen két év börtönbüntetésre – végrehajtásában öt évre felfüggesztve – ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy nőt, aki éveken át nem hitte el lányának, hogy a nevelőapja szexuálisan bántalmazza – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön.

Csütörtök estig a legtöbb – akár öt millimétert is meghaladó – ónos csapadékra a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzátették: éjszaka, ahogy enyhül az idő, egyre északkeletebbre, Borsod irányába tolódik az ónos csapadékkal érintett terület.

Az Egyesült Királyság forradalmasította az AIDS-tesztelést. Egy új technológiának köszönhetően olcsón és gyorsan ki lehet mutatni a vírust egy egyszerű vérvizsgálat során. A brit egészségügyi szervezet az NHS úgy döntött, hogy kísérleti jelleggel, minden balesetire bekerülő beteget szűrni fognak HIV-re is. Kivétel, ha a páciens külön kéri ennek mellőzését. Sir Elton John is felszólal a brit parlamentben, ahol a program folytatására biztatja a honatyákat.