Márki-Zay szerint a világ – szerintünk nem

Bohócnak roppant irritáló, komolyan venni viszont életveszélyes.

2021. október 7., 18:03

Szerző:

2019. június 19-én kijelentette: „… nekem mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem. () és természetesen nagyon szigorúan szabályozva: a gyermeket semmilyen külsérelmi nyom nem érheti, nem lehet a fején ütni, nem maradhat nyoma, csak nyitott kézfejjel, satöbbi, hogy nagyon pontosan, korrekten le van szabályozva, hogyan lehet fenyíteni a gyereket. És én azt gondolom, ez a helyes út, és ezt be is tartatják.”

2019. december 15-én kifejtette: listázni kívánja azokat a bírókat, akik szerinte politikailag elfogult ítéletet hoznak. Majd ennél is tovább ment, és a neki nem tetsző bírákat Nagy Imre és mártírtársait elítélőkkel helyezte egy szintre.

2020 júniusában egy rendelet-tervezetet nyújtott be Hódmezővásárhelyen, amelynek értelmében maximum 100 ezer forintos jutalom jár annak, aki feljelenti szabályszegő polgártársát.

2021 augusztusában félreérthetetlen módon utalt egy nem közszereplő általa feltételezett szexuális identitására.

2021. szeptember 18-án arról beszélt, hogy „abszolút nem ördögtől való lenne statisztikát vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány.”

Ezek után kell még valamit mondanunk?

Tényleg van Magyarországon olyan ember, aki ilyen világban akar élni? És a legszebb: Marki-Zay Péter mindezt büszkén, öntudatosan vállalja.

Nem vagyunk meggyőződve róla, hogy maga az ember is az, de miniszterelnöki ambíciói mindenképpen viccnek minősülnek.

Rossz viccnek. Nagyon-nagyon rossz viccnek.

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom gyűlésén mond beszédet a Fővám téren, Budapesten 2021.10. 3-án. Fotó: Karancsi Rudolf/168)

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.