Márki-Zay hallgatása fedezék az antiszemitáknak

A miniszterelnök-jelölt nem beszél a kínos jobbikosokról.

2022. március 25., 19:00

Szerző:

A kampány finisében lépten-nyomon kerülnek elő az egyesült ellenzékben szerepet vállaló, jobbikos politikusokról felvételek, amelyek tanúsága szerint rasszista, antiszemita megjegyzéseket, gesztusokat tesznek. Ezeket Márki-Zay Péter rendre negligálja, az ezekről szóló kérdésekre érdemben nem reagál. Ellenben többször is kijelentette: azt kéri zsidó származású honfitársaitól, hogy e gesztusok, szövegek ellenére is szavazzanak a Jobbikot is sorai között tudó ellenzékre.

Arra voltunk kíváncsiak, Márki-Zay szerint a nem olyan távoli múltban antiszemita meggyőződésüknek hangot adó jobbikos politikusok megbánták korábbi, rasszista, antiszemita megnyilvánulásaikat, kellő mértékben kértek ezekért elnézést és személyiségük részévé vált a keresztényi szeretet és elfogadás? Avagy nem életszerűbb-e azt feltételezni, hogy a politikai széljárás változását felismerve, az érintett politikusok egyszerűen nem tartják most épp kifizetődőnek, hogy rasszista, antiszemita meggyőződésüknek hangot adjanak?

Sem erre, sem arra nem kaptunk választ a miniszterelnök-jelölttől, hogy szerinte valóban elvárható-e zsidó honfitársainktól, hogy egy feltételezett “nagyobb jó” érdekében az őket megalázó, ellenük gyűlöletet szító politikusokat támogassanak?

Kérdéseink célja az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a helyzet tisztázására. Márki-Zay azonban a hallgatást választotta.

(Kiemelt képünkön Márki-Zay Péter, ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.