Ön egy igazi Sherlock Holmes, ha ezt a rejtvényt 13 másodperc alatt megoldja

Igazi Sherlocknak gondolja magát? Akkor találja meg a rejtett kalapot ebben a rejtvényben 13 másodperc alatt. 

2024. augusztus 15., 21:22

Szerző:

Feltörekvő nyomozók, itt a remek alkalom, hogy teszteljék a tudásukat! Ezúttal egy iszonyúan zsúfolt képet hoztunk, amin valahol, a nagy forgatagban elveszett egy kalap. A kérdés már csak az, ön megtalálja mindössze 13 másodperc alatt? Rejtvényfejtésre fel! 

Keresse a kalapot! 

Ezek a feladványok játékos kihívást jelentenek és arra kényszerítik az agyat, hogy kilépjen a komfortzónájából. Ám most mitagadás tényleg egy igazán nehéz rejtvényt hoztunk, ez még lehet, hogy Sherlock Holmes zsenialitásán is kifogna. Szóval az óriási forgataban valahol elveszett egy kalap, amit most önnen kellene megtalálni, felhasználva a remek megfigyelőképességét. Mi hiszünk benne, hogy sikerülni fog, próbáljon a részletekre összpontosítani, mert a kalap tökéletesen illeszkedik a környezetébe, így sajnos nem könnyű kiszúrni. Készen áll a kihívásra? Akkor itt a lehetőség, hogy bebizonyítsa, egy vérbeli nyomozó veszett el önben. 

Íme a fotó: 

Induljon a visszaszámlálás

13...

12...

11...

10...

9...

8...

7...

6...

5...

4...

3...

2...

1...Vége! Lejárt az idő! 

Sikerült? 

Megtalálta az elveszett kalapot? Órási gratula amennyiben igen, mert ez most valóban elképesztően nehéz volt. Ha sikerült, akkor az azt jelenti, hogy hihetetlenül jó a megfigyelőépessége. Akkor se szomorkodjon, ha ez most nem jött össze vagy legalábbis nem a megadott időn belül. Egy kis gyakorlással feladványról feladványra jobban fog majd teljesíteni, hiszen tudja, mit mondanak: a gyakorlat teszi a mestert. A kutatások pedig azt is alátámasztották, hogy az efféle rejtvények rendszeres megoldása jó hatással van a kognitív funkciókra, ráadásul a demencia kialakulásának kockázata is csökken. Szerencsére itt, a 168 oldalán számos hasonló típusú játékot talál, cikkünk végén mutatunk is párat a kedvenceink közül. 

Na, de akkor most jöjjön a megoldás: 

További rejtvényeket itt talál: 

40 szótagra hullott egy a kötelező vers – de annyira ismert költeményről van szó, hogy ezt így is illik felismerni!

Ez az 5 másodperces IQ-teszt alaposan próbára teszi az elmét

Becsapós rejtvény: ön megtalálja 5 másodperc alatt a helyes útvonalat?

(Forrás: jagranjosh.com, Kiemelt kép forrása: Pinterest)