Optikai illúzió: csak a legszemfülesebbek találják meg 15 másodperc alatt az elrejtett ceruzát

Ez az optikai illúzió még a legokosabbakat is próbára teszi! 

2024. július 26., 19:15

Szerző:

Tesztelje IQ-ját és megfigyelőképességét ezzel a trükkös optikai illúzióval! Mai rejtvényünkben a könyvek között bujkáló ceruzát kellene megtalálni, ám erre mindössze 15 másodpercet adunk. Na, önnek sikerül? 

Javul a memória

Azt tudta, hogy az ilyen és ehhez hasonló rejtvények megoldása jelentősen javíthatja a IQ-ját és a kognitív funkcióit? Bizony, ezek az agyerősítő gyakorlatok pedig hosszú távon járulhatnak hozzá a szellemi frisseség megtartásához. Tanulmányok ugyanis kimutatták, hogy az ilyen feladatok rendeszeres megoldása javítja a memóriát, a problémamegoldó képességet, valamint a részletekre való odafigyelés képességét is. Bár néhány fejtörő nagyon trükkös, de mint a mondás is tartja, gyakorlat teszi a mestert. Szóval, akkor sem kell aggódni, ha egyik vagy másik megoldása nem megy olyan könnyen. Érdemes újra és újra próbálkozni, újabb és újabb feladatokat megoldani. Néhány teszt abszolválása után garantáltan igazi profi lesz. 

Íme a feladvány

Az alábbi optikai csalódásban könyveket láthat a képen, ám valahol elbújt egy ceruza is. Önnek annyi csak a feladata, hogy találja meg, a nehezítés, hogy erre 15 másodpercet kap. Ez tényleg csak a nagyon éles eszű és gyors gondolkodású személyeknek sikerül. Máris mutatjuk a képet: 

Kezdődhet a visszaszámlálás? 

15...

14...

13...

12...

11...

10...

9...

8...

7...

6...

5...

4...

3...

2...

1...Lejárt az idő! 

Sikerült? 

Önnen sikerült? Ha határidőn belül megtalálta a ceruzát, akkor valószínűleg kivételes jó megfigyelőkészséggel rendelkezik. Ha pedig ez most nem jött össze, akkor tényleg ne keseredjen el, lesz még lehetősége gyakorolni, már csak azért is, mert oldalunkon számos hasonló rejtvényt találhat. Ez itt például az egyik legutóbb játékunk. 

Mutatjuk a megoldást: 

További rejtvényeket itt talál: 

Optikai illúzió: ön egy igazi lángelme, ha 12 másodperc alatt megtalálja a dinoszauruszt

Optikai csalódás: csak a legélesebb elmék szúrják ki 12 másodperc alatt a képen elrejtett üvegtálat

Nagyon nehéz fejtörő: ezt 10-ből csak 1 ember tudja megoldani

(Kiemelt kép forrása: jagranjosh.com)