Becsapós rejtvény: ön megtalálja 5 másodperc alatt a helyes útvonalat?

Ez a képes rejtvény próbára teszi a megfigyelőképességet. 

2024. augusztus 13., 19:15

Szerző:

Tegye próbára a tudását és próbálja meg megoldani mai rejtvényünket. Nem tagadjuk, ezúttal tényleg egy elég nehéz feladatot hoztunk, aminek megoldásához kivételesen jó megfigyelőképességre lesz szükség. 

Tréningelik az agyat 

Ezekben a vizuális kihívásokban az a jó, hogy nem csak szórakoztatók, de az agyat is tréningelik, karban tartják. A kutatások ráadásul azt is alátmasztották, hogy a rendszeres rejtvényfejtés javítva a kognitív funkciókat, valamint mozgékonyabbá és éberebbé teszik az elmét. Ezúttal egy trükkös feladványt hoztunk, ami egyetlen egyszerű kérdést tesz fel: meg tudja találni az utat a teraszhoz mindössze 5 másodperc alatt? Egyszerűnek hangzik igaz, na akkkor megmutatjuk a képet, máris látni fogja, hogy ez bizony csak első ránézésre tűnik könnyűnek. 

Íme a fotó: 

Kezdődjön a visszaszámlálás 

Szóval a feladat, hogy eljutassa a jobb alsó sarokban lévő kis figurát fel a teraszra. Erre 5 másodpercet kap. Menni fog? 

5...

4...

3...

2...

1...Vége! Lejárt az idő!

Sikerült?

Ön megtalálta a helyes útvonalat? Ha igen, akkor nagyon nagy gratula, mert csak az igazi lángelméknek sikerült ezt abszolválni ilyen rövid idő alatt. Amennyiben ez most nem jött össze, akkor sincs ok a szomorúsára, hiszen tudja, a gyakorlat teszi a mestert. A szakértők szerint rendszeres gyakorlással nagyszerűen fejleszthető a megfigyelőképesség, szóval oldjon meg minél több hasonló rejtvény, hamarosan pedig nem lesz feladvány, ami gondot okozhatna. Szerencsére itt, a 168 oldalán is számos fejtörőt talál, optikai csalódások, matematikai feladványok széles tárháza áll a rendelkezésre. Ez a matekos játék például most az egyik kedvencünk, de az egyik legutóbbi optikai illúziónk is nagyon szórakoztató. 

Mutatjuk a megoldást: 

Tetszett? 

Ha tetszett a rejtvény, akkor ossza meg a barátaival, családtagjaival is, akár játékmaratonokat is tarthatnak. Sőt, versenyezhetnek is, hogy mondjuk 10 perc alatt ki oldja meg a legtöbb fejtörőt.  

További rejtvényeket itt talál: 

Optikai illúzió: ön egy igazi lángelme, ha 12 másodperc alatt megtalálja a dinoszauruszt

Optikai csalódás: csak a legélesebb elmék szúrják ki 12 másodperc alatt a képen elrejtett üvegtálat

Nagyon nehéz fejtörő: ezt 10-ből csak 1 ember tudja megoldani

(Kiemelt kép forrása: jagranjosh.com)