Újabb pofon Djokovicsnak

Újabb címvédés került veszélybe.

2022. január 17., 14:17

Szerző:

A francia parlament döntésese értelmében a sporteseményeken való részvételhez a profi sportolóknak – mind a franciáknak, mind a külföldieknek –  meg kell kapniuk a koronavírus elleni védőoltást. Ez magában foglalja a szezon második Grand Slam-tornáját, a Roland Garrost, amely május 22-én kezdődik Párizsban.

A döntést vasárnap szavazta meg a francia parlament. A miniszter a Twitteren röviden megerősítette, hogy az új intézkedés minden sportra vonatkozik. A helyi teniszszövetség elnöke, Jules Moreton felhívta a figyelmet arra, hogy a Roland Garroson nem lehet majd  „orvosi mentességek” rendszerét megszervezni.

A világ 100 legjobb teniszezője közül hármat nem olttattak be a koronavírus ellen. Mint az N1 írja, Djokovics még nem reagált a döntésre, viszont ha meg akarja védeni a tavaly Párizsban megszerzett címét, akkor oltási igazolást kell átadnia a francia hatóságoknak. Mivel a  játékos nem vette fel a vakcinát, az év első Grand Slam-tornáján sem vehetett részt, a hétvégén pedig kitoloncolták Ausztráliából.

(Kiemelt kép: William West / AFP)