Megbüntették Bognár György fociedzőt, miután egy vesztes meccs után lebutázta a nőket

2019. szeptember 25., 20:25

Szerző:

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 100 ezer forint pénzbüntetésére kötelezte az NB II-ben szereplő Budaörs futballcsapatának vezetőedzőjét - írja a 24.hu.

Bognár azért kapott büntetést, mert a Siófok ellen elveszített bajnoki mérkőzés után gyakorlatilag lebutázta a nőket. A meccset - amelyen az ötvenszeres magyar válogatott Bognár csapata 2-0-ra kikapott - ugyanis egy női játékvezető, Kulcsár Katalin vezette.

„Egy felnőtt férfi NB II-es mérkőzést hiba központilag lebutítani”

- mondta a találkozó után Bognár György, akit az MLSZ beidézett, meghallhatott, majd megbüntette sportszerűtlen nyilatkozatáért.

A meccsen bíráskodó Kulcsár Katalin még egy korábbi, az ominózus kijelentést megelőző nyilatkozatában a következőket mondta az Origónak:

„Tipikus helyzet, hogy ha hibázom, akkor a nézők, játékosok, vezetők nem ugyanazt gondolják, mint egy férfi bíró esetében, például, hogy rosszul helyezkedett, és nem látta. Szerintük én azért hibázom, mert nő vagyok. Az sosem merül fel, hogy én is ugyanazért hibáztam, mint egy férfi kolléga.”

Fotó: Wikipédia

A 34 éves Kulcsár Katalin eddig kétszer szerepelt a női világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is, 2016-ban pedig ő vezette a női Bajnokok Ligája döntőjét, majd megválasztották a világ legjobb női játékvezetőjének.