Mesés fődíj vár a bunyósokra, akik világbajnok boxolók előtt bizonyítanak

Megtartották a HELL Boxing Kings nemzetközi versenyének magyarországi válogatóját. Súlycsoportonként 100 ezer dollár, azaz 36 millió forint a fődíj!

2024. március 19., 15:35

Szerző:

Minden várakozást felülmúló érdeklődést váltott ki a HELL Boxing Kings nemzetközi versenye, melynek a magyarországi válogatóját már meg is tartották múlt vasárnap. Nem kevesebb, mint 250, hírnévre és sikerre vágyó harcos mérette meg magát a szakavatott szakmai stáb előtt – írja a Blikk.

Az óriási érdeklődés mögött számos tényező áll. Az egyik legfőbb vonzerő a verseny által kínált hatalmas fődíj: súlycsoportonként 100 ezer dollár, vagyis 36 millió forint! Ez az összeg minden résztvevő számára egyedülálló lehetőséget jelent, hogy az álmaikat valóra válthassák.

Profi boxolók előtt kell bizonyítani

Nem csoda, hogy több ezren jelentkeztek Magyarországon, hogy megméressék magukat. Az önéletrajzok alapján szakmai stáb szűrte meg a mezőnyt, így végül 250-en kaptak lehetőséget arra, hogy a Récsei Centerben felállított ringben és edzőközpontban személyesen is megmutassák magukat. A magyar ökölvívás korábbi ünnepelt sztárjai előtt kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, többek között Erdei Zsolt, Kótai Mihály, Szellő Mihály és Szikora István, alias Bunyós Pityu figyelte árgus szemekkel a csúcsra törő bunyósokat.

Négy súlycsoportban kerestük ezen a napon a három legjobb bokszolót. Voltak itt ketrecharcosok, amatőr bunyósok, sőt olyanok is, akik korábban már visszavonultak, de annyira tetszett nekik ez a lehetőség, hogy újra edzésbe álltak. Igazi, csiszolatlan gyémántokat is találtunk, s bizony nem lesz könnyű dolgunk, amikor majd a súlycsoportonkénti három-három legjobb bunyóst ki kell jelölnünk. Szerencsére nem kell azonnal döntenünk, van egy kis időnk átbeszélni a látottakat - mondta a Blikknek Mádi Tamás, a HELL ENERGY PROMOTION Kft. ügyvezetője. – A 12 bokszolóhoz csatlakoznak majd a celebverseny győztesei, s máris készen áll a magyar csapat.

Magyarországon kívül kilenc másik nemzet legjobbjai mérik majd össze tudásukat. A motiváció szinte mindenkinél más és más: vannak, akiket a sporteredmény vonz, sokan pedig a pénzdíjat találják vonzónak. De még többen vannak, akik csak ki akarják próbálni magukat a ringben, és persze, rengeteg jelentkező számára vonzó a profi karrier lehetősége.

A verseny fővédnöke Roy Jones Jr., a kilencszeres világbajnok ökölvívó. Az amerikai bokszlegenda jelenléte nemcsak a verseny rangját emeli, de hitelesíti és inspirálja is a résztvevőket, hogy minden erejüket és tudásukat beleadva küzdjenek az elsőségért.

(Kiemelt képünk forrása: Blikk)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.