Meghalt Juhász Péter

Meghalt Juhász Péter, az Újpest legendája, hétszeres magyar bajnok futballista.

2024. március 30., 10:47

Szerző:

Meghalt péntek este 75 éves korában Juhász Péter, az Újpest legendás egykori balhátvédje – tudta meg korábbi csapattársától, Tóth Andrástól a Nemzeti Sport.

A Népszava azt írja, hogy Juhász Péter 1967 és 1976 között játszott az Újpesti Dózsában. A magyar válogatott mezét 24 alkalommal magára öltő Juhász összesen hét magyar bajnoki címet és három Magyar Kupát (MNK) nyert az Újpesttel, de tagja volt a Vásárvárosok Kupája (VVK) döntőjébe jutó csapatnak is. Pályafutását a hetvenes évek második felében a Tatabányában folytatta, majd megfordult a Volán SC-nél, a 22. számú Volánnál és Gödön is, végül a BLSZ-ben szereplő Chinointól vonult vissza.

Nemzeti mezben Eb-negyedik helyezést szerzett az 1972-es kontinenstornán, és ugyanabban az évben ezüstérmes lett a müncheni olimpián. Az év végén 1972 legjobb magyar labdarúgójának is megválasztották.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.