Nagy a baj: kidőlt a magyar válogatott egyik oszlopa

Körülbelül egy hónap kihagyás vár Lang Ádámra, a ciprusi élvonalban szereplő Omonia Nicosia magyar futballistájára.

2024. március 31., 15:19

Szerző:

A klub közleménye szerint a 67-szeres válogatott védő a csapat pénteki edzésén szenvedett lábközépcsonttörést.

A 31 esztendős Lang klubcsapatában ebben a szezonban 21 mérkőzésen lépett pályára, a válogatott legutóbbi két találkozóját, Koszovó és Törökország ellen is végigjátszotta.

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott csoportelsőként, méghozzá veretlenül kvalifikált az Európa-bajnokdásra. Marco Rossi csapata 1986 után jutott ki nemzetközi tornára egyenes ágon (sőt, csoportelsőként) így mint részt vevő ország a magyar válogatott szurkolói nagyobb számban igényelhettek belépőjegyeket a mérkőzésekre – emlékeztet az Index

Így várjuk az ellenfeleket

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott játékosai közül Dibusz Dénes, Loic Nego és Nagy Zsolt már korábban reagált a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének sorsolására.

„Az előző Eb-hez képest képest talán kevésbé beszélhetünk gyilkos csoportról. Nem menne csodaszámba, ha sikerülne a csoportból a továbbjutás. És persze külön pikantéria, hogy a rendező ország is a mi csoportunkba került. Biztosan nagyon érdekes találkozók lesznek”

– mondta Dibusz Dénes az M4 Sportnak.

Nagy Ádám nem akarom azt mondani, hogy örülök a csoportnak, ha reálisan nézzük, akkor úgy érzem, egy abszolút közepes csoportba kerültünk. Örülök a németeknek, hiszen így revansot vehetünk az előző Európa bajnokságért. Összességében három nagyon jó mérkőzést várok – mondta a válogatott a csatornának.

Loic Nego, a válogatott védője, a Le Havre légiósa a Nemzeti Sport Online-nak úgy fogalmazott: Nem könnyű a csoport, minden csapatnak nehéz dolga lesz. Odahaza Le Havre-ban néztem a sorsolást a családommal, mindenki izgatott volt, vajon kik lesznek a riválisaink. Közel voltunk hozzá, hogy nyitómérkőzést játsszunk a házigazda németek ellen, ami igencsak különleges lett volna, hiszen az ilyen nagy tornák első meccsei rendre kitüntetett figyelmet kapnak. De az esélyeket illetően mindegy, kivel mikor találkozunk a csoportban. Van esélyünk jó eredményt elérni, nem félünk senkitől, alaposan felkészülünk a tornára, és Németországban mindent kiadunk magunkból.

Nagy Zsolt, a válogatott védője, a Puskás Akadémia játékosa: Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a csoportunk. A németeknek örültem, a közelmúltban ellenük már megmutattuk, hogy tudunk jól játszani ellene, és jó eredményt elérni. Nagy neveik vannak a keretükben, tele vannak remek futballistákkal, de az eredményeik gyengébben alakultak az utóbbi időben. Svájc legalább ilyen erős csapat, rendszeres résztvevői az ilyen nagy tornáknak, a negyedik kalapból az olaszok után leginkább őket kellett volna elkerülni. Alaposan fel kell rájuk készülni, nagyon jó csapat. A csoportban a továbbjutásra is egyértelműen esélyesek. A Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzést követően még a stadionban néztem a többiekkel a sorsolást.

(Kiemelt kép: Budapest, 2024. március 26. Lang Ádám (j) és a koszovói Milot Rashica a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án. MTI/Illyés Tibor)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.