Sorsolás után: így várják az Eb-t a magyar válogatott játékosai

A magyar válogatott játékosai közül Dibusz Dénes, Loic Nego és Nagy Zsolt is reagált már a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének sorsolására. 

2023. december 2., 19:55

Szerző:

„Az előző Eb-hez képest képest talán kevésbé beszélhetünk gyilkos csoportról. Nem menne csodaszámba, ha sikerülne a csoportból a továbbjutás. És persze külön pikantéria, hogy a rendező ország is a mi csoportunkba került. Biztosan nagyon érdekes találkozók lesznek” – mondta Dibusz Dénes az M4 Sportnak.

Nagy Ádám nem akarom azt mondani, hogy örülök a csoportnak, ha reálisan nézzük, akkor úgy érzem, egy abszolút közepes csoportba kerültünk. Örülök a németeknek, hiszen így revansot vehetünk az előző Európa bajnokságért. Összességében három nagyon jó mérkőzést várok – mondta a válogatott a csatornának.

Loic Nego, a válogatott védője, a Le Havre légiósa a Nemzeti Sport Online-nak úgy fogalmazott: Nem könnyű a csoport, minden csapatnak nehéz dolga lesz. Odahaza Le Havre-ban néztem a sorsolást a családommal, mindenki izgatott volt, vajon kik lesznek a riválisaink. Közel voltunk hozzá, hogy nyitómérkőzést játsszunk a házigazda németek ellen, ami igencsak különleges lett volna, hiszen az ilyen nagy tornák első meccsei rendre kitüntetett figyelmet kapnak. De az esélyeket illetően mindegy, kivel mikor találkozunk a csoportban. Van esélyünk jó eredményt elérni, nem félünk senkitől, alaposan felkészülünk a tornára, és Németországban mindent kiadunk magunkból.

Nagy Zsolt a válogatott védője, a Puskás Akadémia játékosa: Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a csoportunk. A németeknek örültem, a közelmúltban ellenük már megmutattuk, hogy tudunk jól játszani ellene, és jó eredményt elérni. Nagy neveik vannak a keretükben, tele vannak remek futballistákkal, de az eredményeik gyengébben alakultak az utóbbi időben. Svájc legalább ilyen erős csapat, rendszeres résztvevői az ilyen nagy tornáknak, a negyedik kalapból az olaszok után leginkább őket kellett volna elkerülni. Alaposan fel kell rájuk készülni, nagyon jó csapat. A csoportban a továbbjutásra is egyértelműen esélyesek. A Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzést követően még a stadionban néztem a többiekkel a sorsolást.

(Kiemelt kép: a magyar válogatott ünnepel, miután megnyerték az UEFA Euro 2024 G-csoport Magyarország–Montenegró selejtező labdarúgó-mérkőzését Budapesten, 2023. november 19-én. Fotó: Kurucz Árpád / Anadolu Arpad Kurucz / ANADOLU /  AFP)