Eb 2024: 10 millió eurót kapott a válogatott a bejutásért

Az UEFA minden kijutó országnak 9 és fél millió eurót utal, további sikerek esetén ez az összeg akár a többszörösére is emelkedhet.

2023. november 20., 14:18

Szerző:

A magyar labdarúgó-válogatott ugyan már múlt csütörtökön bebiztosította részvételét a jövő évi Európa-bajnokságra, de vasárnap a csoportelsőség is biztossá vált a Montenegró elleni sikerrel. Ezzel Marco Rossi csapata sorozatban harmadszor kvalifikált a kontinenstornára, amely sikernek nemcsak sportszakmai, hanem komoly anyagi vonzata is van – írja az Index.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) emelte a jövő évi Európa-bajnokság díjalapját, amely eléri a 371 millió eurót. Az UEFA díjazása alapján a jövő nyári Európa-bajnokság csoportkörében minden döntetlen után 750 ezer euró a jutalom, míg egy győzelem 1 millió eurót ér.

Abban az esetben, hogyha a magyar válogatott továbbjutna csoportjából, és kvalifikálna a legjobb 16 mezőnyébe, további 2 millió euró lenne a jussa, míg a negyeddöntős szereplés 3,25 millió eurót hozna a konyhára.

(Kiemelt kép: BUDAPEST, MAGYARORSZÁG - NOVEMBER 19.: Magyarország játékosai, köztük Szoboszlai Dominik (C) támadóikkal ünnepelnek szurkolóikkal, miután megnyerték az UEFA Euro 2024 G-csoport Magyarország–Montenegró selejtező labdarúgó-mérkőzését Budapesten, 2023. november 19-én. Kurucz Árpád / Anadolu Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)