Szoboszlai- és Dibusz-show után megvan a csoportelsőség!

A magyar válogatott fergeteges játékkal, 3:1-re győzött Montenegró válogatottja ellen. Szoboszlai Dominik két gólt szerzett, Dibusz Dénes döbbenetes formában védett.

2023. november 19., 16:56

Szerző:

A magyar labdarúgó-válogatott a második félidőben hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég montenegrói csapatot a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportelsőként végzett és a második kalapból várhatja december 2-án a jövő évi kontinensviadal hamburgi sorsolását. Szoboszlai Dominik két gólt szerzett, Dibusz Dénes óriási bravúrokkal védett.

A vendégek ugyan Slobodan Rubezic fejesével a 36. percben vezetést szereztek, azonban a magyar csapatkapitány, Szoboszlai Dominik duplájával a 68. percre fordítottak Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai. A végeredményt Nagy Ádám állította be a hosszabbításban. Marco Rossi újoncot is avatott, az utolsó pillanatokban becserélte Szuhodovszki Somát.

A telt házas Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a nemzeti együttes immár 12 találkozó óta nem talált legyőzőre – legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata – és 1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet.

(Kiemelt kép: a magyar játékosok ünnepelnek, miután megnyerték az UEFA Euro 2024 G-csoport Magyarország–Montenegró selejtező labdarúgó-mérkőzést Budapesten, 2023. november 19-én. Kurucz Árpád / Anadolu AFP)