Magyar Péter: Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot

Orbán Viktor miniszterlenöhöz címezte Magyar Péter a legutóbbi posztját, amelyet a közösségi médiában tett közzé.

2024. április 29., 10:32

Szerző:

„Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot (2201/2023), ami arról szól, hogy miként kótyavetyélik el, játsszák át haveri, családi körbe a nemzeti vagyon még megmaradt darabjait” – így kezdte Magyar Péter azt a posztot a közösségi oldalán, amelyben Orbán Viktor miniszterelnököt szólítja meg.

Magyar azt írja, 48 értékes ingatlant sorol fel a határozat, amelyet eladásra hirdetnek. Köztük állami cégek, a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, nemzeti parkok, rendőrkapitányságok, a mentőszolgálat értékes Balaton-parti üdülőjét, oktatási és rekreációs központjait is meg lehet találni.

„Miért adják el ezeket az ingatlanokat, köztük olyat, amely a legnagyobb még be nem épített balatoni partszakasszal és kikötővel rendelkezik? Miért akarják ezt eltitkolni a magyar emberek elől? Miért fontosabb, hogy a haverok mindenhova lakóparkokat építhessenek, mint, hogy az alulfizetett állami alkalmazottak megfizethező áron egy hétre elvigyék a családjukat pihenni, vagy továbbképzésen vegyenek részt? Ez a családbarát, vidékbarát kormány? Mire költik a befolyó vételárat? A veje és a haverjai részt vesznek a rövid határidővel meghirdetett liciteken? Hány nem nyilvános és titkosított kormányhatározatot hoztak tavaly? Miért titkosak ezek? Mi a tartalmuk? Miniszterelnök Úr, Vége. Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és minden ilyen mutyit ki fogunk vizsgálni és az elkótyavetyélt nemzeti vagyont vissza fogjuk szerezni!” – zárja a posztját Magyar.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)