Megvan a Real Madrid döntős ellenfele

Eldőlt, melyik két csapat mérkőzhet meg vasárnap a Spanyol szuperkupán. 

2022. január 14., 07:00

Szerző:

A címvédő Athletic Bilbao hátrányból 2-1-re legyőzte a bajnoki aranyérmes Atlético Madridot csütörtökön a Rijádban zajló spanyol szuperkupa második elődöntőjében, és így a vasárnapi döntőben találkozhat majd a Real Madriddal – közölte pénteken az MTI.

A küzdelmes, kevés helyzetet hozó első félidőt követően a 62. percben szerzett vezetést az Atlético, bal oldali szöglet után Joao Félix a kapufára fejelt, az onnan visszapattanó labda a vetődő Unai Simon hátáról perdült a gólvonalon túlra. Rá két perccel később a bilbaói Inigo Martínez négy méterről leadott fejesét óriási bravúrral hárította a gólvonalon Jan Oblak.

A madridiak szlovén kapusa további bravúrokat is bemutatott ugyan, a 77. percben azonban Yeray Álvarez szöglet utáni fejesével szemben már tehetetlen volt, miként négy perccel később Nico Williams is betalált a kapujába egy szöglet utáni lecsorgóból.

Az Atlético Madrid a hajrában nem tudott nagy hajrát kivágni, az uruguayi José María Giménez kiállítása miatt – fejbe talpalta a menteni igyekvő Inigo Martínezt – pedig tíz emberrel fejezte be a találkozót. A finálét 18 órától rendezik meg, szintén Rijádban. A Real Madrid szerdán hosszabbítás után 3-2-re kerekedett az FC Barcelona fölé.

Spanyol szuperkupa, 2. elődöntő: Athletic Bilbao-Atlético Madrid 2-1 (0-0).

(Kiemelt kép: Rijád, Szaúd-Arábia: José Gimenez és Inigo Martinez a Spanyol szuperkupa mérkőzésén 2022. január 13-án. Fotó: STRINGER / Anadolu Agency / AFP)