Novellapályázat

2020. február 24., 15:29

Szerző:

A láthatatlanok egy nagysikerű keserédes vígjáték a párizsi szociális munkások és ügyfeleik, a nappali melegedőben utakat kereső hajléktalan asszonyok életéről, ami március 26-tól kerül a hazai mozik műsorára.

A filmet forgalmazó Mozinet Kft. és a 168 Óra szerkesztősége tisztelete jeleként szeretné a figyelmet a hazai szociális szférában dolgozókra s a szintén láthatatlan, hajléktalan nőkre irányítani, így meghirdetünk egy novellaíró pályázatot szociális munkával foglalkozó nők és hajléktalan nők részére.

A pályázatok témái

Szociális munkás kategória:

Miért szép? Olyan pályaműveket szeretnénk kérni, amik azokat a pillanatokat, élethelyzeteket, élményeket mutatják be, amik miatt az ember ezt az munkát a szégyenteljesen alacsony fizetés mellett is vállalja.

Hajléktalan nő kategória:

Méltóság! Kérjük, meséljenek arról, hogy mik azok a pillanatok, helyzetek, gesztusok, felismerések, amik tartják vagy tartották a lelket Önökben ebben a borzasztóan nehéz időszakban.

Legfeljebb 4000 karakter hosszúságú írásműveket tudunk a pályázatra fogadni.

Leadási határidő: 2020. március 8. 24:00

A zsűri tagjai:

Szalay Krisztina – író, színésznő, SzuperWMN-díjas

Herskovits Eszeter – a 168 Óra kulturális rovatvezetője

Szaniszló Judit – Petri György-díjas író

Díjak

A két kategória első helyezettjei megjelennek a lap nyomtatott változatában, Szűcs Édua illusztrációjával.

A Drogerie-Markt Magyarország Kft. mindkét kategória első három helyezettje számára prémium illatszercsomagot ajánlott fel.

Mindkét kategória tíz legjobbját és partnerüket meghívjuk a díjátadóra és ünnepélyes premier előtti vetítésre, melynek időpontja és helyszíne:

2020. március 16. 19 óra

Puskin Art Mozi

Jelentkezés módja:

A pályázatokat a lathatatlanok@mozinet.hu e-mail-címre várjuk, a megosztások során feltüntetendő név megjelölésével és a telefonos elérhetőséggel.