Átadták a HELL új gyárát - jelentős mérföldkőhöz érkezett a vállalat

Az új gyárrész átadása után már 77,11 hektáros (771.100 négyzetméteres) területen fekszik a HELL gyárkomplexuma.

2024. május 25., 07:54

Szerző:

Ez azt jelenti, hogy a HELL Energy üzemelteti a világ legnagyobb modern óriásgyárát, amely alumínium italos dobozokat gyárt és tölt egy helyszínen. A megnövekedett gyártási kapacitásnak köszönhetően, évente akár 4 milliárd italos dobozt és 6 milliárd darab töltött készterméket tudnak előállítani – írja a Tények.

A vállalat legújabb, a legkorszerűbb technológiával felszerelt gyáregységét május 24-én Szikszón, a HELL Ipari Parkjában avatták fel egy ünnepélyes megnyitó keretein belül. A frissen átadott új résszel, immáron 77,11 hektáros területen fekszik a HELL óriásgyára, amely új szintre emelte a HELL gyártási tevékenységét, hiszen így évente akár 10 milliárd italos dobozt is képesek kezelni, ebből 4 milliárd dobozt és 6 milliárd darab töltött készterméket tudnak előállítani. Ez azt jelenti, hogy naponta akár 31 millió alumíniumdobozt tudnak mozgatni, ebből 13 milliót gyártani és 18 milliót tölteni. Ráadásul az újonnan átadott gyárkomplexum mostantól alkalmas az 500 milliliteres alumíniumdobozok gyártására is, amely tovább bővíti a termékválasztékot.

Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy megnyithatom az új gyárrészünk kapuit, amely nem csupán egy épület felavatása, hanem egyben egy új korszak kezdete is, ahol az alumínium italdobozgyártás és töltés egy épületen belül zajlik. Az iparágban ez a legkorszerűbb és leghatékonyabb működési modell, ahol a versenyképesség és a fenntarthatóság szorosan összekapcsolódik a környezetvédelemmel

– mondta el Csereklye Barnabas, a HELL ENERGY Magyarország Kft. ügyvezetője. Majd hozzátette: a vállalat mára több mint 1500 magyar család megélhetését biztosítja, amelyhez a most átadott gyárrész további 240 új munkahely létrehozásával fog hozzájárulni.

A gyármegnyitón a HELL alapításának 18. évfordulójáról is megemlékeztek, kiemelve a cégcsoport gyors növekedési dinamikáját és a folyamatosan bővülő, kiváló minőségű termékkínálatát. A zászlóshajó márka jelenleg 10 országban tölt be piacvezető pozíciót. Az energiaitalokon kívül, a cégcsoport portfóliójában többek között helyet kapnak a XIXO Magyarország piacvezető jegesteái és üdítőitalai, a vitaminokkal dúsított SWISS üdítőitalai, és a FloeWater alatt futó prémium minőségű víz is. Ezen kívül a portfólió részét képezik az 5 országban piacvezető HELL Ice Coffee jegeskávéi és a 2023-ban debütált, 100%-ban magyar tej felhasználásával készülő Sunnywood Farms tejitalok is.

A cégcsoport összes terméke a legmagasabb szintű élelmiszeripari szabályok betartásával, kiváló alapanyagok felhasználásával, tartósítószer, mesterséges színezékek és aszpartam nélkül készül.

(Kiemelt kép: Szikszó, 2024. május 24. A Hell Energy Magyarország Kft. új üzeme az átadás napján Szikszón 2024. május 24-én. MTI/Vajda János)