Suksükölők

2022. április 5., 13:51

Szerző:

A szavazatszámláló bizottságok delegált tagjai vasárnap rácsodálkoztak a magyar vidékre. Sok beszámolót olvastam, a legtöbb arról szólt, hogy borsodi, tolnai, békési, somogyi falvakban milyen katasztrofális állapotokat láttak: öreg, szakadt házakat, szegénységet, rossz egészségi állapotban lévő, tájékozatlan embereket, akik egyszerre rettegnek attól, hogy háborúba viszik a fiaikat és egyszerre keresik OV nevét a szavazólapon. Demenciával küzdő öregeket, fogatlan és írástudatlan középkorúakat. A szavazatok kilencvenöt százalékban a Fideszre mentek, mert az a jó, mondták a tévében.

Az árukapcsolás gyors volt, kedd reggel már megjelentek azok a kommentek a közösségi médiában, hogy az analfabéták döntöttek a mi sorsunkról, kössük nyolc általánoshoz a szavazati jogot, és egyébként is miért nem mondták el „azoknak a szerencsétleneknek”, hogy a Fidesz hazudik. Akik nem rezonálnak együtt ennyire a Mi Hazánk kampányszövegével, inkább csak megrökönyödtek, de a lényeg ugyanaz volt: az írástudatlan, megvezetett emberek hozták a nyakunkra a kétharmadot. És ez mekkora igazságtalanság.

Súlyos tévedés. Már az is tévedés, hogy el kellett volna mondani „azoknak” az igazat. Milyen igazat? A közmédia még mindig a megbízhatóság és mértéktartóság mintapéldája. Mert húsz éve, negyven éve is az volt, tehát most is az. Mi ok lenne feltételezni, hogy nem így van? És ha napi tizenhat órán át az megy, hogy Mákizaj háborúba küldi a gyereked, akkor ez lesz az igazság. Hiába megy oda bárki napi öt percre, hogy helló, Viktor kamuzik, ez annyit ér, mint atomtámadás ellen a naptej.

Mit akarunk még azokon számonkérni, akik havi hatvanezer forintból élnek, milyen elvárást akarunk még azokkal szemben támasztani, akiknek arra sincs lehetőségük, hogy télen meleg szobában ébredjenek? Nekik még mit kellene tenniük a köz érdekében? De nem is az a legsúlyosabb tévedés, hogy bárki is számonkérjen bármit a nyomorban sínylődő honfitársainkon.

Hanem az, hogy ez a választás rajtuk múlt. Hányan élnek nyomorúságos körülmények között a nyolcmillió szavazásra jogosult közül? A KSH szerint a lakosság 3,7 százaléka él nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban, közülük sokan még nem is nagykorúak. Tényleg komolyan gondoljuk, hogy ezek az emberek hozták meg a kétharmadot?

Nem véletlenül inkább azok, akik beleszartak az egészbe? Mert őket nem érdekli a politika? Vagy azok, akiknek elég indok a Fidesz mellett a reálbér növekedése? Az tök mindegy, hogy azt a reálbért nem a kormány fizeti, hanem mondjuk egy különadóval tökönvert vállalat. Több a lé, ennyi elég, iksz a Fidesznek. Fontosabb volt a babaváró, az szja-visszatérítés, mint bármilyen társadalmi felelősség. Van új fürdő, új kocsi, iksz a Fidesznek. Ami egyik oldalon tízezer forint, az itt tízmillió, de szemmel láthatóan megérte a befektetés.

Nem az lenne elvárható az úgynevezett középosztálytól, hogy felelősen gondolkodik? Elvégre csak van diplomája, olvas, véleményt formál, utazik. Pontosan ennek a rétegnek kellene túllátni a saját kerítésén azért, hogy a most bűnbakká váló suksülölőknek minimális esélye legyen bármiféle életre. De ez nem történt meg. Mert az a fontos, hogy legyen szárítógép is a kamrában. Arra szavazok, aki nekem jó.

A többi rohadjon meg, az udvarban már úgyis nő az új fű.đĐ

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.