Politika és gasztrotrendek: Fekete-Győr András végre szakított a párizsi-pirosarany-terrorral

A facebookos ki-mit-eszik-és-mit-posztol újabb szintre emelkedett. Vélemény. 

2021. augusztus 29., 16:43

Szerző:

Fekete-Győr András végre gyökeresen szakított a jakabpéteri hagyományokkal. A Momentum elnöke két rossz beidegződéstől is megszabadult azzal, hogy kiposztolta: a legendás balatonfüredi Hatlépcsősben eszik velős pirítóst. 

Az egyik hagyomány, hogy mindenképpen be kell szólni a politikai ellenfeleknek. A másik, hogy az elfogyasztandó ételnek olcsónak kell lennie, hogy szemléltesse: a politikus a nép egyszerű gyermeke. 

Tegnap Kocsis Máté igyekezett a párizsis Facebook-posztokról elhíresült Jobbik-elnökbe, Jakab Péterbe belerúgni a Facebookon egy kis gyurcsányozással, de ő szigorúan betartotta a szabályokat, megpróbálta viccesen ekézni a politikai ellenfelét és közben megmaradni a párizsi-virsli-mustár-kenyér-szinten. Ugyanezeket a posztokat láthattuk az utóbbi fél évben szinte mindenkitől, bár a trendből még mindig kiemelkedik Németh Szilárd munkássága, aki csak simán olyan dolgokat főz és eszik, amitől egy egész belosztálynyi gasztroenterológus kap agyérgörcsöt és mond fel egyszerre. 

Természetesen tudjuk, hogy az összes ilyen poszt a politikai pr kínjai között készült. Muszáj folyamatosan kitenni valamit, ennél csak az a rosszabb, amikor nincs ötlet, nincs saját gondolat, már mindent megírtak huszonötször és a Fidesz valamelyik hajmeresztő húzását az ellenzéki politikus linkkel kirakja és csak annyit biggyeszt hozzá: atyaúristen. 

Persze, atyaúristen. De kedves politikusok, nem lehetne elemelkedni az egyszerű uszítástól és az ócska párizsis posztoktól? Lerágott csont, hogy így fogalmazzunk. 

Ellenben Fekete-Győr András egyszerűen finom ételt evett, ráadásul étteremben és hiányzott a fideszezés-orbánozás-diktatúrázás is. Lehet, hogy ezzel beverte az első szöget a magyar politikában uralkodó párizsiterror koporsójába? 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Merész Márton/168)

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.