Üzent a Zetorról Kocsi Máté Jakabnak: kenyér, mustár, virsli, ketchup - ne ugrálj, mert Gyurcsány kicsap!

A fideszes kínrímek és humor újabb megnyilvánulása. 

2021. augusztus 28., 20:45

Szerző:

Sajátosan folyik a politikai kampány a XXI. század elején. A politikusok azon igyekeznek, hogy hogyan szóljanak be egymásnak a Parlamentben, vagy a Facebookon, illetve megmutatják, hogy mit ettek azap reggel (délben, este), hátha képesek feltűnést kelteni és ezzel elnyerni a választóik bizalmát. 

Ebbe a trendbe tökéletesen illeszkedik bele Kocsis Máté, fideszes politikusnak, frakcióvezetőnek a posztja is, amiben Jakab Péternek, a Jobbik vezetőjének üzent. A képviselő szerint Jakab „megfenyegetett egy munkagépen dolgozó melóst – veréssel, feljelentéssel, jó ég tudja még mivel –, mert az a munkavégzésével zavarta őt egy sajtótájékoztató megtartásában."

Mindezt a frakcióvezető egy olyan fotóval illusztrálta, amin Zetor márkájú traktoron, láthatóan az uzsonnája elfogyasztása közben pózol, hanyag tartással és furcsa arckifejezéssel, kezében egy virslivel. Ezután jött a tulajdonképpeni poén, amire az egész poszt felépült: „Az általa oly kedvelt gasztropolitikai vonalon csak annyit üzennék: kenyér, mustár, virsli, ketchup - ne ugrálj, mert Gyurcsány kicsap!"

 

(Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Balról Halász János, jobbról Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettesei. MTI/Kovács Tamás)