Ceglédi Zoltán: Néma gyereknek

2019. március 9., 08:25

Szerző:

Kezdetben volt az alaptalan vakhit, hogy „ezeket” mindjárt eltakarítja a „demokrata Nyugat”. Mindjárt megelégeli az IMF, és rárogyasztja a gazdaságot Orbán fejére, mindjárt közbelép az Egyesült Államok, és lecseréli a garnitúrát, sőt kék sisakban özönlik be a demokrácia. Egy idő után sikerült megértetni a fedett pályás demokratákkal, hogy ez nem így megy, senki se drukkoljon annak, hogy a magyar kormányról külföldi nagyhatalmak vagy nemzetközi pénzügyi szervezetek döntsenek. Ekkor sikerült a túloldalra rúgni a labdát. Az lett az ellenzéki mantra, hogy semmit ne várjunk „a” külföldtől, mert kizárólag nekünk van dolgunk Orbánnal.

Fotó: Merész Márton

Pedig bizony van a „Nyugatnak” is. Itt van ez a hibrid rendszer, amelynek legfőbb pillére a belenyugvás, az aktív önkorlátozás. A látszat. A mintha-demokrácia. Észak-Korea nyílt diktatúrája nem operál ilyesmivel, a félhülye Trump megjelenéséig egyetlen releváns nyugati vezető sem mentegette a nemzetét gyilkoló vadállatot. Orbán Viktor rendszere más. Szüksége van hitelesítő billogokra, hogy márpedig a Fidesz a Néppárt tagja, a német iparvállalatok lubickolnak a magyarországi viszonyok közt, és csak egy hangos, liberális kisebbség zajong. Ezeket a konfirmáló bélyegeket meg is kapja. Azoktól, akiket ezért fizetnek, illetve akik ennyire ostoba, nemtörődöm módon vesznek részt a politikában. Angela Merkel, Manfred Weber, a releváns néppárti politikusok pontosan tudják, mit művel Orbán Viktor. Csak minimum közvetett anyagi-hatalmi érdekük hagyni, hiszen a már említett multik csak addig lesznek körbenyalva errefelé, míg a kormánypárt hatalmi érdeke úgy kívánja. Bármikor jöhet egy lex bosszúvágy, és vége a dalnak. Ezért e két politikus is egyszerűen szólva teszi a hülyét, és ha már nagyon szorul a hurok, megígéri, hogy megvizsgálja a lehetőségét egy lehetséges vizsgálat lehetőségének. Az első kamu Orbán-gesztusra le is áll. A másik társaság egyszerűbb: az összes olyan külföldi politikus, újságíró, riporter tartozik ide, aki felkészületlenül próbált vitázni magyar külügyminiszterrel, államtitkárral, szóvivővel, és a végén többet ártott, mintha meg sem szólalt volna.

A megoldás? Nyilvánosan és folyamatosan információkkal bombázni a korrupt és a tájékozatlan külföldit is arról, ami itt zajlik. Felrobbantani a hidat, amelyen eddig vissza tudtak menekülni. Mert például miután Gyurcsány Ferenc levelet írt Angela Merkelnek, tájékoztatandó a magyar viszonyokról, a német kancellár már soha többet nem vonulhat vissza a mellébeszélés paravánja mögé. Tudjuk, hogy tudja. Mert miután a Momentum Manfred Webert és az EPP-t minden poszt alatt tömeges kommentfolyammal emlékezteti, hogy kik és mit védenek, nem tehetik többé a fogalmatlant. Amikor ugyane momentumos fiatalok kivitték az EP-be megmutatni a legújabb fideszes gyűlöletkampány plakátjait, angol fordítással kiragasztva a parlamenti folyosókon, örökre elvették az összes képviselő „nem hallottam róla” alibijét. A kétfarkúak berlini tüntetése a helyi viccpárttal ugyanezért volt fontos. A magyar abszurd kisvasúttól rabszolgatörvényig így jut el újabb nemzetközi felületekre.

Az MSZP-s Ujhelyi István meg 217 EP-képviselőnek személyesen dobja be a szórólapot, ami erről szól, hetente ír nyílt levelet nekik, hogy tájékoztassa őket, odamegy Deutsch Tamás sajtótájékoztatójára is, hogy ne szálljon el a levegőben az EU-ról kiizzadt hazugság. Többen is dolgoznak, hogy a korrupt és a fogalmatlan európai politikusokat megfordítsák, vannak is eredmények. Baden-Württemberg tartomány miniszterelnöke nem fogadja Szijjártó Pétert, az alakoskodó Néppárt kénytelen egyre határozottabb nyilatkozatokat tenni, már a Fidesz kizárása sem elképzelhetetlen. Mindez pedig azért fontos, mert ezt a rezsimet akkor lehet leváltani, ha egyrészt végre elveszti nemzetközi védettségét, másrészt ebből következően megszűnik az uniós forrásokból szerzett financiális monopóliuma is. Onnantól már „csak” egy potens, színes, nem összezsarolt, hanem külön-külön élni hagyott ellenzék kell. Csak így lehet kormányváltás. Hangosan! 

Mivel az Egyesült Államok kormányzata ma azt szeretné – a magyar nép érdekeivel megegyezően –, hogy Magyarország alkotmányos demokrácia legyen, a magyar kormány pedig ezt nem szeretné, halkan kijelenthető, hogy a magyar nép valódi érdekeinek előmozdítását – bár aligha tehet érte bármit – az Egyesült Államok kormányzata szorgalmazza, a magyar kormány pedig nem.
A Hunyadiak koporsóit azért nyitották fel, hogy DNS-mintát vegyenek belőlük. Ezekből megállapítják Mátyás király „Y-kromoszómás haplocsoportját”, azaz a „férfiágon öröklődő genetikai markereit”. A tudás birtokában a székesfehérvári osszáriumból kiválogatnák Mátyás király csontjait, összeraknák a csontvázát, majd eltemetnék. Kezdetnek. Mert utána jönne a többi király.
Így érkeztünk meg a 25 év alattiak mentességéhez. Mire is lesz ez jó? Kellemes lesz nem fizetni adót, de ettől például még nem lesz jobb a fiatalok helyzete a munkaerőpiacon – itt a legmagasabb a munkanélküliség. Azért, mert több nettója lesz a fiatalnak, még nem éri meg jobban felvenni, alkalmazni. Ha pedig nem talál munkát, másodlagos, hogy mennyi a kedvezmény és a mentesség.
A gyakorlat azt mutatja, hogy a felhasználó  a szolgáltató önkényének ki van szolgáltatva és ezekben az esetekben gyakran sérülnek a szólászabadsághoz fűződő alkotmányos jogok. Nem csak és nem is elsősorban Trump elnökről van szó, hanem nagyon sok névtelen, ismeretlen felhasználó alkotmányos jogairól.
A magyar kormánypropaganda, vagyis az állami talpat vehemensen nyaló sajtó egésze a washingtoni Capitol Hillen zajlott történéseket olyan kifordított logikával, olyan elferdített interpretációval, olyan valóságellenes tálalásban, olyan szemérmetlen hazudozással és olyan lelketlen, lehetetlen, szemfényvesztő álmagyarázatokkal adta elő, hogy még a leginkább elszánt Trump-hívők sem találhatták volna ki ennek forszát, minthogy nem is találták, mert nekik valóságosan is legfeljebb kisebb csúsztatásokra futotta.