Szeptemberben minden elsős ingyen kapja a tankönyveit

A jogszabályban rögzített időpontig elkészültek az új Nemzeti alaptantervnek megfelelő tankönyvek. Jó hír a szülőknek, hogy az idei tanévtől minden első osztályos ingyen kapja a könyveket.

2013. május 9., 15:22

Kiss János Tamás, a Nemzeti Tankönyvkiadó vezérigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a szülők számára jó hír, hogy az idei tanévtől minden első osztályos ingyen kapja a tankönyveket, a felsőbb évfolyamra járók számára pedig továbbra is megmarad a rászorultsági alapon járó támogatás.

Nagyon fontos újdonság, hogy a tervek szerint mindenki névre szóló csomagban veheti át a tankönyveket. Kiss János Tamás hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy a gyerekek határidőre megkapják a tankönyveket, azonban számtalan bizonytalansági tényező van.

Tartalmi változások az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamot érintik, amelyeken teljesen új tankönyveket kapnak majd a diákok. Tankönyvenként változó, hogy mekkora a módosítás, mennyi újdonság van bennük, nagyobb változások a történelem és az irodalom tananyagában voltak, a legkevesebb pedig az idegen nyelveket érintette.

A legszembetűnőbb változás, hogy a rendeleti előírásnak megfelelően az elsősök számára keménytáblás, tartós, többéves használatra készültek a tankönyvek. A felsősök választhatnak tartós vagy puha fedeles kiadvány között.