Vitray Tamás balesetet szenvedett, kórházba került, szerepléseit lemondta – íme minden, amit tudni lehet

Vitray Tamás a saját otthonában szenvedett balesetet, mentőt kellett hívni hozzá.

2024. július 10., 07:41

Szerző:

Vitray Tamás balesetet szenvedett, kórházba került, de már jól van, otthon van – a történetet maga mesélte el a hot! magazin számára. A címlapsztori az alábbi, ma megjelent számban olvasható teljes egészében.

https://www.facebook.com/hotmagazin

Vitray Tamás elesett, beütötte a fejét

A lapban olvasható interjú pont akkor készült, amikor Vitrayék nemrég érkeztek haza a kórházból. A 91 éves tévés legenda azt mondja, a felesége, Vitray-Ivens Éva meg van róla győződve, hogy a férjét pátyolgatni kell – amire általában nincs szükség, de persze jól esik Vitray Tamásnak. És most mégiscsak volt szükség rá, ugyanis Vitray-Ivens Éva volt az, aki megtalálta Vitray Tamást, aki elesett otthon és úgy beütötte a fejét a könyvespolc szélébe, hogy csak úgy dőlt belőle a vér.

„Én berohantam, ő éppen tápászkodott, és akkor láttam, hogy jócskán ömlik a fejéből a vér. Bizony mentőt hívtam. A kórházban két tetanuszinjekció és öt öltés volt a jutalma”

– emlékszik vissza Vitray-Ivens Éva.

Egy nagyjából öt centi hosszú seb lett Vitray Tamás fején, és emiatt a tévés legenda le is mondta a szerepléseit arra az időre, amíg nagyon látható a heg, mondván, hogy nem szeretné, hogy a nézők az higgyék, hogy

„a maradék agyát távolították el.”

Vitray Tamás itt még a heg nélkül nyilatkozott az olimpiáról

Vitray Tamás volt az első vendége a Klubrádió múlt héten indult, az olimpiával foglalkozó interjúsorozatának. Itt még nem látszik ez a bizonyos heg, tehát a felvétel feltehetően a baleset előtt készülhetett.

Bár a beszélgetés első számú témája az olimpia, azért Vitray Tamás a magánéletéről is rengeteg érdekességet mesél el, például azt, hogy nem sportriporter akart lenni, hanem színházi rendező, de a felvételiken az utolsó rostákon mindig kiesett. Említi azt is, hogy amikor riporterként életében először távolabbra kellett utaznia, nagyon félt élete első repülőútján:

„féltem a repülőn. Az már nem az első repülőutam volt, mert Prágában voltam jéghokit közvetíteni, az volt az első. De lehet, hogy oda vonatom mentem, nem tudom, arra ma már, ennyi idő után nem emlékszem. Én nem szerettem repülni. Egyszerűen féltem. Az a tudat, hogy nem tehetek semmit magamért, ha baj van, ki vagyok szolgáltatva, az olyan furcsa félelmet váltott ki belőlem, hogy végigféltem az utat. És Radnai kollégám ezzel vissza is élt, mert ő már rengeteget röpült korábban addigra, és az ugratott engem közben, hogy »Nézz le, most már ott vagyunk! Teljesen másként vannak öltözve az emberek« – mondta – »Ne izgulj!«”

Alább találja a teljes interjút, ahol Vitray Tamással Warholik Zoltán beszélget.

(Kiemelt kép: YouTube/Klubrádió)