Körtvélyessy Zsolt elárulta, hogy újra kórházban van: Régóta kínoznak a fájdalmak

Körtvélyessy Zsolt egy rehabilitációs kórházba vonult be fájdalmai miatt, előreláthatólag a hó végéig bent kell maradnia.

2024. július 8., 08:56

Szerző:

Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas magyar színészt bár a Barátok közt révén ismerik a legtöbben, azt is sokan tudják róla, hogy a lánya, Körtvélyessy Kinga L.L. Junior felesége volt, de már elváltak. A 83 éves művész tavaly nyáron annak kapcsán került bele a hírekbe, hogy kórházba került, és most megint egy egészségügyi intézményből adott interjút.

Körtvélyessy Zsolt kénytelen volt kórházba vonulni

Krónikus fájdalmai miatt volt kénytelen Körtvélyessy Zsolt bemenni a kiskunfélegyházi rehabilitációs kórházba, előreláthatólag három hétre, azaz július végéig. Az intézményből a Blikknek adott interjút.

„Már régóta kínoznak a fájdalmak, ami egyrészt a sport, másrészt egy baleset utóhatásaként alakult ki nálam. Sokáig nem foglalkoztam a problémával, de az utóbbi időben be kellett látnom, hogy nem dughatom homokba a fejem, ugyanis már a testtartásomra is hatással volt”

– így magyarázza meg Körtvélyessy Zsolt, hogy miért volt szüksége a kezelésre. Mint mondja, egyfajta edzőtáborként tekint a kezelésre, hogy a következő színházi évadban újult erővel térhessen vissza a színpadra.

A színésszel kapcsolatban érdekesség, hogy testvére halála után volt sógornőjével jött össze, egy ideje már egy párt alkotnak. A friss interjúban a közelgő esküvővel kapcsolatos terveikről is elárul egy-két részletet, de azt mondja, dátumot még nem tűztek ki.

Körtvélyessy Zsolt egyébként a tavaly nyár jó részét is kórházban töltötte. 2023 júliusában esett át egy szívműtéten, amire azért volt szükség, mert a színész szívritmuszavarral küzdött, aminek következtében egyre fáradékonyabb volt, és sokat szédült. A beavatkozás sikeres volt, és nem sokkal később haza is engedték a színészt, de a seb begyulladt, és Körtvélyessy Zsolt belázasodott, ezért ismét kórházba került, ahonnan csak hetek elmúltával térhetett haza gyógyultan.

Mosoly a sok gyász után

Nem volt tehát egyszerű az az időszak Körtvélyessy Zsolt számára, de a színész a sok megpróbáltatás után tavaly a TV2-n a Mokka című műsorban beszélt először arról, hogyan fordultak aztán mégis jobbra a dolgok, amikor új kapcsolata alakult ki elhunyt öccse özvegyével. Így fogalmazott akkor:

„Csodálatos volt a házasságom, sokáig gyászoltam a feleségemet, de újra tudok mosolyogni. A párommal már együtt élünk. Ő nem szakmabeli, és úgy ötven éve ismerjük egymást. Nagyon jól megvagyunk együtt, boldog vagyok. Majdnem egy időben halt meg a férje a feleségemmel, sok párhuzam van az életünkben. Menedzserként mindig is zenével foglalkozott, így ma már a komolyzenei koncertek közös programmá váltak.”

Ezt az interjút alább tudja visszanézni, ha még nem látta, szóba kerül benne az is, hogy ha teheti, Körtvélyessy Zsolt párja mindig elmegy a színházba megnézni a kedvesét.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)