Körtvélyessy Zsolt elárulta: Három lakás között ingázom jelenleg

A Barátok köztből is ismert Körtvélyessy Zsolt érdekes részleteket osztott meg arról, hogyan éli most az életét.

2024. február 29., 09:37

Szerző:

Körtvélyessy Zsolt interjút adott a hot! magazinnak, amiben arról beszél, hogyan érzi magát most, a betegsége után.

A 82 éves, Jászai Mari-díjas színészen tavaly nyáron hajtottak végre nála szívműtétet, majd miután kiengedték, két nappal később vissza kellett térnie az intézménybe egy bakteriális fertőzés miatt. Végül több, mint három hetet töltött bent a kórházban, és később úgy fogalmazott, hogy a halál torkában volt. Ennek most már több, mint fél éve, és a friss interjúban Körtvélyessy Zsolt azt mondja, most már rendbe jött:

„három hónap kényszerszabadságot vettem ki. A remek or­vo­saim­nak köszönhetően szerencsére jól vagyok, hiszen megoldották a problémámat.”

A karrierjében is ott vette fel a fonalat, ahol a betegsége előtt abbahagyta. Annyira sok helyen játszik, hogy három lakást használ párhuzamosan:

„nagyjából tizenötször játszom egy hónapban. Három lakás között ingázom jelenleg: a sajátom, a kedvesem otthona és a színészlakás között. A távollétemkor telefonon tartom a kapcsolatot a párommal. Az unokámmal, aki egy tündér, egy héten kétszer biztosan találkozom. Van egy nagy álmom: hogy az unokám lásson a színpadon. Lili most hároméves, így jövőre talán már eljöhet az édesanyjával az egyik előadásomra.”

Amint az sokan tudják, Lili szülei egyrészt Körtvélyessy Zsolt lánya, Körtvélyessy Kinga, másrészt L.L. Junior, a rapper, akiknek a válási procedúrája nemrég ért véget.

A nagypapát ha az unokája még nem is nézheti meg, a párja viszont rendszeresen eljár az előadásaira:

„a kedvesem, ha teheti, mindig megnéz. Igaz, a Három nővért még nem látta, de mivel a következő hónapban több előadásom lesz ebből, lehetősége nyílik majd rá. Szereti a színházat, és büszke is rám. Ő is közel áll a művészethez, hiszen egész életében művészekkel és komolyzenével foglalkozott mint fesztiválszervező és mint a nemzetközi zenei versenyek titkára.”

A párjáról Körtvélyessy Zsolt tavaly a TV2-n, a Mokkában beszélt először.

A fenti interjúban Körtvélyessy Zsolt arról is beszélt, hogy jó ideje az egykori sógornőjével, öccse özvegyével él most boldog kapcsolatban.

„Csodálatos volt a házasságom, sokáig gyászoltam a feleségemet, de újra tudok mosolyogni. A párommal már együtt élünk. Ő nem szakmabeli, és úgy ötven éve ismerjük egymást. Nagyon jól megvagyunk együtt, boldog vagyok. Majdnem egy időben halt meg a férje a feleségemmel, sok párhuzam van az életünkben. Menedzserként mindig is zenével foglalkozott, így ma már a komolyzenei koncertek közös programmá váltak”

– mondta annak idején Körtvélyessy Zsolt.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)