Gálvölgyi János elárulta: ezért nem fog ő már soha többet se repülőn utazni, se Balatonra menni

Gálvölgyi János egy friss interjúban azt mondja, azért reméli, hogy autóval eljut majd még egyszer az életben a tengerpartra.

2024. május 23., 16:12

Szerző:

Gálvölgyi János a Heti libazsír című interjúsorozat következő vendége, ahol Szegvári Katalin és Rangos Katalin interjúvolják meg a 75 éves színészlegendát. A Heti hetes sztárja meghökkentő dolgot árul el önmagáról a beszélgetésben: soha többet nem fog repülőre ülni.

Gálvölgyi János nem repül többet

Érdemes a teljes interjút végighallgatni, mert olyan témák is szóba kerül benne, mint például hogy Gálvölgyi János 20 elhunyt színész számára intézte el, hogy Budapesten emléktáblát helyezzenek el a tiszteletükre, de azt is elmondja, hogy mindenhova egy órával korábban szokott odaérni – a színházba még akkor is, ha nem játszik, hanem csak nézőnek megy el egy előadásra. Ez a szokása vezetett ahhoz, hogy először találkozott Pintér Bélával, aki később meg is hívta őt a társulatába.

Gálvölgyi János egyébként rengeteget jár színházba nézőként, és nagy rajongója sok-sok fiatal (vagy legalábbis nála fiatalabb) művésznek, akik közül ezúttal Keresztes Tamást, Jordán Adél volt férjét emeli ki, aki a Katona József Színház társulatának tagja, de színpadra állította az Egy őrült naplóját a Jurányiban és a Frankensteint a Budapest Bábszínházban.

A repülőgépen utazással kapcsolatosan pedig Gálvölgyi János a következőket mondja az interjúban:

„ez megintcsak a fiatalodás, hogy az ember már nem nagyon... Komplikált lett a repülés. Az most már megalázó, hogy leveszik a lábadat, belenéznek a hónod aljába, késik a gép 40 órát, el se indul, neked kell megtolnod – nem, nem, nem. Egyszer még szeretnék életemben tengerbe belemenni. Talán nyáron valahol itt a közelben találok egy tengerpartot. Balatonra nem tudok menni, olyan gazdagok nem vagyunk. A part már foglalt, valahova jó lenne elmenni. Van Magyarországon is egy olyan hely, nem akarom mondani, ami közel van, nagyon jó, van szauna, uszoda, és az nekem bőven elég.”

Gálvölgyi János említi, hogy utoljára közvetlenül a covid előtt Dublinban volt, és rendkívül rossz élmény volt a számára a repülés, ekkor döntötte el, hogy ő ebből többet nem kér.

„Rá egy héttel mondták be, hogy covid van, de mi már ott megkaptuk. Úgy nézett ki a gép...! Friss hányástól kezdve, ahova beültettek... És ott ültünk két órán keresztül, mert vagy a pilótát nem találták, vagy ő nem találta a botkormányt, és köhögtek, tüsszögtek, prüszköltek, zsebkendők, minden – és akkor azt mondtam, hogy én nem.”

– itt ment el végleg Gálvölgyi János kedve a repülőzéstől az alább megnézhető-meghallgatható interjú szerint. A színész nem jelöli meg, hogy melyik légitársaság járatáról volt szó.

(Kiemelt kép: YouTube/Rangos Katalin)