Gálvölgyi János megbetegedett, más vette át a szerepét, aggódnak a rajongók

Gálvölgyi János helyére Pintér Béla ugrott be eddig a társulat eheti előadásaiban.

2024. május 15., 09:43

Szerző:

Gálvölgyi János szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt került kórházba, talán ez is hozzájárul, hogy különös figyelemmel kíséri most a közönség a 75 éves művész egészségi állapotát. Aggasztó hírek érkeztek Pintér Béla Társulatától, ahol a színészlegenda Marsall szerepét játssza a Marshal Fifty-Six című előadásban.

Gálvölgyi János nem lép színpadra

Hétfőn volt először, hogy Gálvölgyi János helyett a társulat vezére, Pintér Béla játszotta Marshallt ebben a bizonyos előadásban. Annyit lehetett mindössze tudni, hogy hétfőn még keddre várták a színész visszatérését. Ekkor az RTL.hu-nak a társulat a következő közleményt adta:

„Sajnos a család nem jogosított fel arra, hogy részletesen beszámoljak a művész úr egészségi állapotáról, de ahogy a bejegyzésünkben is írtuk, a holnapi előadás szereposztásával kapcsolatban holnap adunk tájékoztatást – e sorok mögött valójában arra utalunk, hogy reményeink szerint már akár holnap is visszatérhet a színpadra Gálvölgyi János.”

A remény azonban nem vált valóra, kedden sem szerepelt Gálvölgyi János a darabban. Hogy ennek mi az oka, arról annál többet továbbra sem lehet tudni, mint hogy betegség miatt van szükség arra, hogy Pintér Béla beugorjon az előadásba. Így ír erről a társulat a hivatalos Facebookján, elárulva, hogy a nézők minden bizonnyal aggódva érdeklődtek Gálvölgyi János után, aki ezek szerint már jobban van, de még nem elég jól:

„Kedves Nézőink! Köszönjük a sok érdeklődést, Gálvölgyi János szerencsére sokkal jobban van, azonban a teljes gyógyulás fontosságát szem előtt tartva a mai (keddi) előadásban is Pintér Bélát láthatják a Marsall szerepében. Köszönjük megértésüket”

Itt találja a posztot.

Két interjút ajánlunk: Gálvölgyi János és Pintér Béla

Annak kapcsán, hogy Gálvölgyi János most Pintér Béla társulatába került át, Havas Henrik nemrég kérdezte barátját, hogy miért jött el a Madách Színházból. Ez a válasz a kérdésre:

„Nem jöttem el a Madáchból, a Madách ment ki alólam. Nagyon fura az én pályám, mert a Thália Színházban voltam 20 évig, majd megszűnt a Thália. Átmentem a fantasztikus gyerekkori álmomba, a Madách Színházba, majd megszűnt a Madách Színház. (Hogy egy musicalszínházat miért hívnak Madách Imrének, az megfoghatatlan számomra.) A szerepek fogynak el. A musical fiatalemberek műfaja, kevés idősödő szerep van.”

Havas Henrik interjúját alább találja.

Pintér Bélával, a hazai független színházi világ talán legfontosabb-legnépszerűbb alakjával pedig D. Tóth Kriszta csinált egy autóreklámba foglalt nagyinterjút két héttel ezelőtt. Alább találja az Elviszlek magammal vonatkozó epizódját.

(Kiemelt kép: YouTube/Frisshírek Podcast)