Gálvölgyi János elárulta Havas Henriknek, igazából miért jött el a Tháliából

Gálvölgyi János szerint benne van a pakliban, hogy aki „kiáll a sarokra”, azt sokan megutálják, de a Madáchból való távozásáról is beszélt.

2024. május 6., 13:31

Szerző:

Havas Henrik új médiaprojektje a Frisshírek.hu, és az egyik első vendég Gálvölgyi János, akivel a médiaszemélyiség annak idején a Heti hetesben dolgozott együtt. Alább találja a teljes beszélgetést.

Gálvölgyi János visszatekint a pályájára

Annak kapcsán, hogy Gálvölgyi János most Pintér Béla társulatába került át, Havas Henrik megkérdezi a 75 éves színészt, hogy miért jött el a Madách Színházból. Ez a válasz a kérdésre:

„Nem jöttem el a Madáchból, a Madách ment ki alólam. Nagyon fura az én pályám, mert a Thália Színházban voltam 20 évig, majd megszűnt a Thália. Átmentem a fantasztikus gyerekkori álmomba, a Madách Színházba, majd megszűnt a Madách Színház. (Hogy egy musicalszínházat miért hívnak Madách Imrének, az megfoghatatlan számomra.) A szerepek fogynak el. A musical fiatalemberek műfaja, kevés idősödő szerep van.”

Gálvölgyi János egy ponton említi, hogy nem is érti, hogy Havas Henriket hogy nem perelik be gyakrabban a beszólásaiért, de később az a téma kerül szóba, hogy a színész egyáltalán szereti-e az embereket. Gálvölgyi János azt mondja, hogy nagyon kevés emberre haragszik, sok mindenkivel nincs gondja, nem is igazán érti, miért kapta meg ezt a kérdést. A válaszában van egy visszaszúrás Havas Henriknek:

„Nem vagyok haragtartó, nem vagyok gyűlölködő, nem vagyok pletykás. De általában az embereket... miért ne szeretném? Tudom, hogy engem annyian utálnak, mint... mint téged. De talán téged jobban, de ez benne van a pakliban. Aki kiáll a sarokra és kurva, azt leszólítják vagy megszólják.”

Alább találja a teljes beszélgetést.

Gálvölgyi János gyakran kritizál

Talán részben az lehetett a kérdés mögött, hogy Gálvölgyi János gyakran bevállalja negatív véleményét is, a legutóbb például az összes hazai celebet osztotta ki. Ezt mondta februárban az RTL alábbi videójában a '60-as évekre visszaemlékezve:

„akkor nem volt mindenki a tévé képernyőjén, ma mindenki képernyőn van. Ha valaki hármat tud pukkantani a fülével, már celeb, és utána megírják, hogy elvált a Gizitől, de a Gizinek három púpos tevéje van, ami most elvitte nyaralni Ománba. Szóval más volt a népszerűség, mint ma. Ma mindenki népszerű, régen nem adták ilyen könnyen.”

Itt található a vonatkozó nyilatkozat.

Egy másik alkalommal pedig a hazai szinkront kritizálta:

„jött egy olyan korszak, amikor azt mondták, hogy a 8. kerületben, a 64. emeleten, a Tóth lakásba becsöngetsz, ott a WC mellett jobbra van egy szoba, ott megállsz reggel nyolckor, és este tízig 2 670 000 tekercset megcsinálsz 4 forint 50 fillérért.”

(Kiemelt kép: YouTube/Frisshírek Podcast)