Varga Miklós bevallotta, életműkoncertje ezért fulladt majdnem botrányba: A közönség – Ez?! Ez az énekes?!

Varga Miklós fel volt készülve a legrosszabbra, amikor életműkoncertjén fellépett a színpadra.

2024. június 11., 15:43

Szerző:

Varga Miklós megosztott egy kínos történetet életműkoncertjéről, plusz bónuszban mutatunk tőle egy igazán exkluzív videót.

Varga Miklós hangja a legrosszabbkor ment el

Varga Miklós nemrég a Duna tévén szerepelt, méghozzá a Magyarország, szeretlek! című adásban. A 67 éves színész-énekes arról osztott meg egy sztorit, hogy a hatvanadik születésnapja alkalmából tartott életműkoncertje előtt csaknem katasztrofális kimenetelű balesetet szenvedett.

„A hatvanadik [születésnapom alkalmából rendezett] életműkoncert, gondoltam, egy szép kerek évforduló, hát csináljunk egy nagy koncertet. [...] Megérkeztem, és azt látom, hogy a baromi nagy LED-fal össze van rogyva. Mondom, „Jézus atyám, mi lesz itt?” Elindult a próba, egész nap próbáltunk kint, én meg ott ordítottam, mint a fába szorult féreg, nem foglalkoztam azzal, hogy este még kéne énekelni. És amikor elindult a nagy koncert, akkor elindult az első nóta, és csak meleg levegő jött... na mondom, most mi lesz? Hatvanéves életműkoncert, és akkor a közönség: »Ez?! Ez az énekes?!« [...] És akkor a második nótában egyszer csak megnyílt az ég, és megjött a segítség. Visszajött [a hangom]!”

– szúrta ki az emlékezetes videót a Blikk.

Varga Miklós tényleg szereti Magyarországot

Varga Miklós ezen kívül szerepelt a kormánytévében a Duna napok alkalmából is, és az MTVA erről készített egy videót, ami iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a megjelenésétől kezdve cikkünk megjelenéséig tartó bő két hétben már összesen 116 nézője volt az adófizetők pénzéből készített tartalomnak. Ebben a Máté Péter-díjas énekes-színművész a következőket mondja:

„Magyarnak lenni, azt hiszem, a legcsodálatosabb dolog. Mi egy olyan különleges nemzet vagyunk, akinek a nyelve például nem hasonlít senkiére. És itt vagyunk most már több ezer éve a Kárpát-medencében, és őrizzük nemcsak a nyelvünket, hanem a kultúránkat is. Együtt sokkal erősebbek vagyunk. Számíthatunk egymásra, és ha már a történelem szétszakított bennünket, legalábbis olyan formán, hogy külön, más országokban kell éljünk, attól mi még egységes nemzet vagyunk. Erdélyben nagyon-nagyon sokszor jártam, olyannyira, hogy egy dal erejéig is megihletett Erdély, hiszen az Ébredés 100 év magány után című albumomon van Az Erdély újra hív című dal, ami arról szól, hogy reggel elindulok és megérkezem egy másik világba. Oda, ahol igazi, tiszta szívű magyarokkal találkozik az ember. Erdélyországnak egy olyan kis szeglete, és abban egy kis igazi gyöngyként Torockó ott kimagaslott, lenyűgöző. Meg olyan természeti csodát is csak itt lehet látni, hogy maga a nap kétszer kel fel reggel például. És ilyen csodákat ott megélni... Az egésznek van egy olyan gyönyörű hangulata, tehát magának Torockó helységnek, és erre még rájön a Duna nap, ami a magyarságot is összehozza, ami nekem minden évben egy nagyon nagy élmény. Már egyszer játszottam kint, amikor a saját zenekaromat, a Varga Miklós és a Bandet hoztam el. Mindig forró hangulatú koncerteket sikerült csinálni, én nagyon bízom abban, hogy ez idén sem lesz másként.”

Kattintson a play gombra, ezt a videót még úgyis biztosan nem látta!

(Kiemelt kép: YouTube/MTVA - tv műsorok, filmek, zene)