Rúzsa Magdi ezt üzeni a határon túli magyaroknak a Trianon-évfordulón: Én a könnyebb utat választottam, de...

Rúzsa Magdi testvéreiként szólítja meg a határon túli magyarokat friss posztjában.

2024. június 5., 09:08

Szerző:

Rúzsa Magdi egy nyílt levelet publikált az Instagramon kedden délután, amit ön is megnézhet ide kattintva, ha még 24 órán belül van, ugyanis egy automatikusan eltűnő sztoriról van szó. De ha nincs 24 órán belül, akkor se csüggedjen, mert alább minden fontosat-érdekeset megtalál – őszintén szólva reményeink szerint még többet is, mint amennyit önmagában a sztori tartalmaz.

Rúzsa Magdi a testvéreit szólítja meg

Rúzsa Magdolna 1985-ben született Verbászon, ami ma már Szerbiában van, de akkor még Jugoszláviában volt. A későbbi énekesnő 20 éves koráig élt a Vajdaságban, aztán a 2005-ös Megasztár kedvéért költözött át Magyarországra, és azóta ön is ismeri őt.

A levelének-üzenetének a következő a címe:

„Levél a testvéreimnek”

A szöveg pedig ennyi:

„Büszke vagyok rád! Büszke vagyok arra, hogy még vagy, hogy kitartasz. Büszke vagyok arra a kicsi szűzanyára, aki a szívedben lakozik. A remegő kezedre, amivel vezeted az unokádat és magyarul tanítod köszönni. Én a könnyebb utat választottam, eljöttem, de azóta egyre és egyre hangosabban kiabálom, hogy VAGY, hogy mindenki vegye észre, mennyire jó, hogy vagy. Belőled nőttem én is, így a gyerekeimnek is beszélek rólad, hogy majd mindig tudják, hogyan dobban jól a szív. A kitartásod nélkül még többet veszített volna ez a nemzet. Isten éltessen és tartson meg minden határon túli magyart, és Isten éltesse az anyaországiakat is. Egyek vagyunk. Magdi”

A poszt tegnap, azaz június 4-én délután jelent meg Rúzsa Magdi Instagramján. A trianoni békeszerződést a felek 1920. június 4-én 16:32-kor írták alá a versailles-i Nagy-Trianon kastély folyosóján.

Rúzsa Magdi korábban is beszélt a származásáról

Rúzsa Magdi két héttel ezelőtt a Nők Lapja címoldalán tűnt fel. Többek között azt említi ebben az interjúban, hogy két éves hármasikrei már tudják az „Édes Jézus, légy vendégünk...” kezdetű asztali áldást, és el is mondják minden étkezés előtt. A vajdasági születésű énekesnő azonban nemcsak az imát tartja fontosnak, ha a gyermekeiről van szó, hanem azt is, hogy a hármas ikrek tisztában legyenek szüleik származásával.

„Sokat járunk haza, ott a férjem családja, és édesapám is ott él a feleségével. De ezenkívül is van ott még sok olyan, amit érdemes lesz átadnom. Szeretném, hogy sokat legyenek a Vajdaságban, és hogy tudják, milyen a határon túl magyarnak lenni. Nem a »magyarkodás« miatt, hanem azért, hogy értékeljék, hogy nekik már Magyarország az anyaországuk, és számukra így sok szempontból könnyebb lesz az élet”

– mondta Rúzsa Magdi.

(Kiemelt kép: Rúzsa Magdi Instagramja)