Nagy Feró a Trianon-film premierjén sírva dicsérte Orbán Viktort

Nagy Feró nemcsak Orbán Viktort dicsérte a bemutatón, arról is beszélt, hogy ő szintén erdélyi menekült.

2022. november 10., 07:35

Szerző:

Nagy Feró ott volt szerdán a Trianon-film díszbemutatóján, amely alkotást azoknak készíthetették, akik úgy érzik, hogy a hétköznapokban nem ér el hozzájuk elég kormánypropaganda, úgyhogy még moziba is elmennek azért, hogy ott szintén a kormány által fontosnak tartott politikai üzeneteket hallgathassák. A premieren Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondott beszédet az összegyűlteknek, Nagy Feró pedig a Bors című lapnak adott interjút.

A lap kiemeli, hogy az ivóvizet napfényenergiával töltő rocker sírva nyilatkozott a Béke című film megtekintése után erdélyi származására emlékezve, és közben egyben Orbán Viktort dicsérve:

„engem rendkívül elszomorít ez a film. Rádöbbentett arra, hogy én is menekült vagyok, mégpedig erdélyi, székely menekült, anyámékkal egészen Letenyéig mentünk, én ott születtem. Szörnyű, hogy még esélyünk sem volt. Legalább az lenne, hogy Apponyi Albert rosszul döntött, de jól csinálta, egyszerűen az esélyt nem kaptuk meg. Örülök, hogy Orbán Viktor a miniszterelnökünk, ő vigyáz ránk.”

Erdélyi származásával kapcsolatban Nagy Feró a következőket is hozzáteszi:

„vannak a családunkban románok, akik elismerik, hogy az eredeti erdélyi magyar kultúrán nevelkedtek, megtanultak kicsit magyarul.”

A filmpremierről készült beszámolóból kiderül, hogy Nagy Feró büszke arra, hogy ő maga is megtanult valamennyit románul, káromkodni például. Az eseményen részt vett Keresztes Ildikó énekesnő is, a Béke előzetesét alább lehet megtekinteni. A filmben olyan sztárszínészek vállalták a főszerepeket, mint Kelemen József, Zöld Csaba, Jakab Csaba vagy Barbinek Péter. A rendezők Tősér Ádám és Babos Tamás.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)