Rúzsa Magdi a gyerekeiről: Szeretném, hogy tudják, milyen határon túl magyarnak lenni

Rúzsa Magdi hozzátette, hogy nem a magyarkodás a célja ezzel.

2024. május 22., 15:45

Szerző:

Rúzsa Magdi egyszerűen nem tud eleget szerepelni: nagy sikerű YouTube-sorozata mellé ezen a héten a Nők Lapja címoldalán tűnt fel.

Rúzsa Magdi kicsit ingerült

A friss interjúban a 38 éves énekesnő említi, hogy mennyire haragszik amiatt, hogy a közösségi médiának túl nagy negatív hatása van az emberekre.

„Rossz úton jár az emberiség. Túl sok a kamu, ami szembejön velünk, és sokan azt gondolják, ahhoz kell mérni magukat, annak kell megfelelni. Ne a TikTok és az Instagram vezessen bennünket! Kicsit ingerült vagyok, mert már hosszú ideje úgy érzem, ha nincs kontroll ezeknek a felületeknek a használatában, az olyan, mintha napi szinten nyitogatnánk a kaput az ördögnek. Én azt vallom, hogy nem kell mindenáron beállni a sorba, inkább dolgozzon az ember keményen, és menjen a szíve után. Foglalkoztat, hogy ebben a kusza világban mik az igazán fontos értékek”

– idézi Rúzsa Magdi szavait a Nők Lapjából a 24.hu.

A határon túlról

Rúzsa Magdi említi az interjúban, hogy két éves hármasikrei már tudják az „Édes Jézus, légy vendégünk...” kezdetű asztali áldást, és el is mondják minden étkezés előtt. A vajdasági születésű énekesnő azonban nemcsak az imát tartja fontosnak, ha a gyermekeiről van szó, hanem azt is, hogy tisztában legyenek szülei származásával.

„Sokat járunk haza, ott a férjem családja, és édesapám is ott él a feleségével. De ezenkívül is van ott még sok olyan, amit érdemes lesz átadnom. Szeretném, hogy sokat legyenek a Vajdaságban, és hogy tudják, milyen a határon túl magyarnak lenni. Nem a »magyarkodás« miatt, hanem azért, hogy értékeljék, hogy nekik már Magyarország az anyaországuk, és számukra így sok szempontból könnyebb lesz az élet.”

Tóth Gabi számára is fontos a téma

Tóth Gabi ugyan nem a határon túl született, hanem Tapolcán, de erdélyi turnéja kapcsán ő szintén beszélt erről a témáról. Egészen pontosan a következőket mondta élő adásban tavaly nyáron a Mokkában:

„találkoztam ott egy emberrel, aki odajött hozzám a Medve-tónál, hogy ő volt az egyik olyan kulcsfontosságú ember, aki segített abban, hogy magyar csatornákat nézhessenek az erdélyi magyar honfitársaink. És akkor ezeken az ember úgy elmereng, hogy mennyi mindent tettünk innen anyaországból is a külhoni magyarokért, illetve hogy milyen küzdelem volt bennük, hogy a saját identitásukat megtartsák. És amikor az ember ott áll, a történelem szembecsap [?], közben az embereknek az a mérhetetlen nemzettudata, amivel azt érzed, hogy olyan mély gyökereket eresztesz, amivel legyőzhetetlenné válsz.”

Alább tudja végignézni az interjút, ami talán az utolsó szereplése volt Tóth Gabinak élő adásban még a válása előtt.

(Kiemelt kép: Rúzsa Magdi Instagramja)